Пар који путује свијетом открио како финансира своје авантуре

Фотографије из обилазака егзотичних места редовно објављују на Инстаграму.

Путовања 31.05.2019 | 12:04
Пар који путује свијетом открио како финансира своје авантуре
Док њихови вршњаци живе обичним животима и раде углавном канцеларијске послове, они путују по свету. Новац зарађују подучавајући енглески језик и објављујући импресивне фотографије на Инстаграму 

Британски пар живи како би путовао по свету, и најзад је открио тајне свог невероватног начина живота.

Џек Гудвин Џонс (26) и Беки О'Конел (25) упознали су се док су студирали на Универзитету Шефилд Халам у Енглеској. На свом профилу на Инстаграму под називом 'тwотицкетс.тоанywхере' себе описују као “травел блогере”. На њему објављују фотографије које приказују њихове авантуре и обиласке егзотичних места, преноси 24сата.хр.

Успели су да уштеде за путовања тако што су мање трошили на оброке, прескакали пића с пријатељима, а трошење новца на изласке по клубовима и баровима назвали су “убицом број један”. Млади пар сањао је о бегу од уобичајеног начина живота. Сматрају да је боље да обилазе “шарена места”, него да сваког дана путују на посао у истом граду.

Њихово прво заједничко путовање био је одлазак на Кипар у јуну 2014. године. Након неког времена схватили су колико истински воле заједно да истражују нова места. Профил на Инстаграму испуњен им је импресивним фотографијама из Камбоџе, Аустралије, са Тајланда, из Шпаније, Словачке, Сингапура и многих других места. 

Док њихови вршњаци седе за канцеларијским столовима, Џек и Беки су заједно посетили тридесет и четири земље - у просеку шест до седам земаља годишње.

Пре него што су почели да путују, уштедели су позамашну своту новца. 

“Нисмо излазили у скупе ресторане. Можда два пута годишње смо изашли с пријатељима. Само смо радили и минимално трошили. Тако је било лакше уштедети”, објашњавају млади авантуристи. 

Годину дана су путовали и живели од уштеђевине. 

“Имали смо новаца, али никада нисмо одседали у скупим хотелима. Уместо тога, бирали смо хостеле и смештаје код других људи. Цене су прихватљивије, а у цену смештаја често је улазио и један оброк”, тврди пар.

Након годину дана потрошили су новац и схватили да морају да почну да зарађују ако желе да наставе с путовањима. Тренутно подучавају енглеском језику децу из Кине и то на интернету око 12 сати недељно. Мање путују него пре, али ипак успевају. 

Ипак није све тако савршено како је приказано на Инстаграму. 

“На свом профилу објављујемо савршене тренутке, али док непрестано путујете догађају се свакакве ситуације које и нису увек тако пријатне - целодневно чекање на прелазак границе и томе слично”, каже млади пар.

Воле то што раде, али, како кажу, недостаје им породица. 

“Тешко је бити стално одвојен од породице и пријатеља. Од када смо почели да путујемо били смо само два пута код куће”, објаснили су.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар