Par koji putuje svijetom otkrio kako finansira svoje avanture

Fotografije iz obilazaka egzotičnih mesta redovno objavljuju na Instagramu.

Putovanja 31.05.2019 | 12:04
Par koji putuje svijetom otkrio kako finansira svoje avanture
Dok njihovi vršnjaci žive običnim životima i rade uglavnom kancelarijske poslove, oni putuju po svetu. Novac zarađuju podučavajući engleski jezik i objavljujući impresivne fotografije na Instagramu 

Britanski par živi kako bi putovao po svetu, i najzad je otkrio tajne svog neverovatnog načina života.

Džek Gudvin Džons (26) i Beki O'Konel (25) upoznali su se dok su studirali na Univerzitetu Šefild Halam u Engleskoj. Na svom profilu na Instagramu pod nazivom 'twotickets.toanywhere' sebe opisuju kao “travel blogere”. Na njemu objavljuju fotografije koje prikazuju njihove avanture i obilaske egzotičnih mesta, prenosi 24sata.hr.

Uspeli su da uštede za putovanja tako što su manje trošili na obroke, preskakali pića s prijateljima, a trošenje novca na izlaske po klubovima i barovima nazvali su “ubicom broj jedan”. Mladi par sanjao je o begu od uobičajenog načina života. Smatraju da je bolje da obilaze “šarena mesta”, nego da svakog dana putuju na posao u istom gradu.

Njihovo prvo zajedničko putovanje bio je odlazak na Kipar u junu 2014. godine. Nakon nekog vremena shvatili su koliko istinski vole zajedno da istražuju nova mesta. Profil na Instagramu ispunjen im je impresivnim fotografijama iz Kambodže, Australije, sa Tajlanda, iz Španije, Slovačke, Singapura i mnogih drugih mesta. 

Dok njihovi vršnjaci sede za kancelarijskim stolovima, Džek i Beki su zajedno posetili trideset i četiri zemlje - u proseku šest do sedam zemalja godišnje.

Pre nego što su počeli da putuju, uštedeli su pozamašnu svotu novca. 

“Nismo izlazili u skupe restorane. Možda dva puta godišnje smo izašli s prijateljima. Samo smo radili i minimalno trošili. Tako je bilo lakše uštedeti”, objašnjavaju mladi avanturisti. 

Godinu dana su putovali i živeli od ušteđevine. 

“Imali smo novaca, ali nikada nismo odsedali u skupim hotelima. Umesto toga, birali smo hostele i smeštaje kod drugih ljudi. Cene su prihvatljivije, a u cenu smeštaja često je ulazio i jedan obrok”, tvrdi par.

Nakon godinu dana potrošili su novac i shvatili da moraju da počnu da zarađuju ako žele da nastave s putovanjima. Trenutno podučavaju engleskom jeziku decu iz Kine i to na internetu oko 12 sati nedeljno. Manje putuju nego pre, ali ipak uspevaju. 

Ipak nije sve tako savršeno kako je prikazano na Instagramu. 

“Na svom profilu objavljujemo savršene trenutke, ali dok neprestano putujete događaju se svakakve situacije koje i nisu uvek tako prijatne - celodnevno čekanje na prelazak granice i tome slično”, kaže mladi par.

Vole to što rade, ali, kako kažu, nedostaje im porodica. 

“Teško je biti stalno odvojen od porodice i prijatelja. Od kada smo počeli da putujemo bili smo samo dva puta kod kuće”, objasnili su.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar