Ђоковић: Побједа рутинска, а дан специјалан!

Након пласмана у треће коло Ролан Гароса српски тенисер није издржао, а да на поздрави важног госта у његовом боксу.

Тенис 30.05.2019 | 18:33
Ђоковић: Побједа рутинска, а дан специјалан!
Иако не сасвим лагана, али јасно рутинска победа Новака Ђоковића у другом колу Ролан Гароса била је и очекивана против мало познатог Швајцарца, момка који је "растао" у дубокој сенци Роџера Федерера иСтена Вавринке, Хенрија Лакоснена.

Очекивано, наш ас се за само сат и 34 минута игре није пракитчно ни добро ознојио иако је имао веома важног госта у боксу. У питању је био његов син Стефан којем је ово било "ватрено крштење" на трибинама. Наравно, поносни отац није могао да издржи, а да прво, пре него што је одговарао на уобичајена питања некадашњем француском асу Седрику Пиолину у микрофон на терену одмах после меча, не помене тај детаљ, што је побрало, наравно велике симпатије гледалаца на стадиону "Сузан Леглан".

"Ово је заиста специјалан дан за мене, не само због победе и проласка у треће коло, него и зато што се по први пут у мом животу, у мојој каријери мој син Стефан налазио у гледалишту док му тата игра. И то у мојој ложи! Не могу да верујем да је издржао на свом месту сат и по, а да се није бунио. Свака част сине!".

Ђоковић се потом осврнуо и на сам сусрет са 104. рекетом света који је успео, нарочито у другом сету да пружи јачи отпро Србину и да тако за десетак минута одложи неминовно.

"Мислим да су у односу на рецимо пре 15 година тенисери сада много изједначенији.  Сада су сви далеко озбиљнији са тренинзима и припремиом тако да је сваки опонент тежак на свој начин. Мени је овде највећи проблем представљало то што никада нисам играо са Лаксоненон, па сам морао много да истражујем.",објаснио је први тенисер света, "Добро сам кренуо, а други и трећи сет су били квалитетнији од првог. Шљака тражи много од вас, а толико је разних играча, противника, стилова. Морате стално да "мешате карте", али и да се држите онога што вам одговара. Морате и баш много да се крећете, а ово је веома тешка подлога, поготово када је овакав, облачан дан те је шљака хладна и влажна, па су такве и лоптице. То одузима много снаге, али је свим исто, па тако и мени."

Наредни противник Новаку Ђоковићу, који се по завршетку меча присно поздравио са легендарном скијашицом, Американком Линдзи Вон која је дошла у Париз да га подржава, у трећем колу Ролан Гароса је Италијан Салваторе Карузо.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар