Đoković: Pobjeda rutinska, a dan specijalan!

Nakon plasmana u treće kolo Rolan Garosa srpski teniser nije izdržao, a da na pozdravi važnog gosta u njegovom boksu.

Tenis 30.05.2019 | 18:33
Đoković: Pobjeda rutinska, a dan specijalan!
Iako ne sasvim lagana, ali jasno rutinska pobeda Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa bila je i očekivana protiv malo poznatog Švajcarca, momka koji je "rastao" u dubokoj senci Rodžera Federera iStena Vavrinke, Henrija Lakosnena.

Očekivano, naš as se za samo sat i 34 minuta igre nije prakitčno ni dobro oznojio iako je imao veoma važnog gosta u boksu. U pitanju je bio njegov sin Stefan kojem je ovo bilo "vatreno krštenje" na tribinama. Naravno, ponosni otac nije mogao da izdrži, a da prvo, pre nego što je odgovarao na uobičajena pitanja nekadašnjem francuskom asu Sedriku Piolinu u mikrofon na terenu odmah posle meča, ne pomene taj detalj, što je pobralo, naravno velike simpatije gledalaca na stadionu "Suzan Leglan".

"Ovo je zaista specijalan dan za mene, ne samo zbog pobede i prolaska u treće kolo, nego i zato što se po prvi put u mom životu, u mojoj karijeri moj sin Stefan nalazio u gledalištu dok mu tata igra. I to u mojoj loži! Ne mogu da verujem da je izdržao na svom mestu sat i po, a da se nije bunio. Svaka čast sine!".

Đoković se potom osvrnuo i na sam susret sa 104. reketom sveta koji je uspeo, naročito u drugom setu da pruži jači otpro Srbinu i da tako za desetak minuta odloži neminovno.

"Mislim da su u odnosu na recimo pre 15 godina teniseri sada mnogo izjednačeniji.  Sada su svi daleko ozbiljniji sa treninzima i pripremiom tako da je svaki oponent težak na svoj način. Meni je ovde najveći problem predstavljalo to što nikada nisam igrao sa Laksonenon, pa sam morao mnogo da istražujem.",objasnio je prvi teniser sveta, "Dobro sam krenuo, a drugi i treći set su bili kvalitetniji od prvog. Šljaka traži mnogo od vas, a toliko je raznih igrača, protivnika, stilova. Morate stalno da "mešate karte", ali i da se držite onoga što vam odgovara. Morate i baš mnogo da se krećete, a ovo je veoma teška podloga, pogotovo kada je ovakav, oblačan dan te je šljaka hladna i vlažna, pa su takve i loptice. To oduzima mnogo snage, ali je svim isto, pa tako i meni."

Naredni protivnik Novaku Đokoviću, koji se po završetku meča prisno pozdravio sa legendarnom skijašicom, Amerikankom Lindzi Von koja je došla u Pariz da ga podržava, u trećem kolu Rolan Garosa je Italijan Salvatore Karuzo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar