Нема одлуке којом је Звезди додијељена титула из 1946.?!

У званичним актима са печатом Фудбалског савеза Србије нема ни речи о додељивању титуле шампиона Србије из 1946. године Црвеној звезди.

Фудбал 30.05.2019 | 18:52
Нема одлуке којом је Звезди додијељена титула из 1946.?!
Како пише Спортски журнал, из Партизана је упућен допис ФСС са захтевом да се достави одлука којом је вечитом ривалу “пришивена и трећа звездица“.

Додаје се да без такве одлуке Партизан нема основу, нити разлог за даље деловање, односно за покушај обарања те одлуке.

“Скупштина Фудбалског савеза Србије је 14. маја, после захтева из Црвене звезде и препоруке Правне комисије, убедљивом већином гласова донела одлуку да Црвеној звезди додели титулу из 1946. године,, међутим, из Партизана, иако су то тад експресно најавили, још нису покренули управни спор пред Управним судом тражећи да се то поништи! Шта мислите: због чега? Једноставно, правни тим црно-белих (потпредседник Владимир Вулетић и заменик генералног директора Милорад Николић) у званичним актима с печатом ФСС, публикованим на увид јавности са Теразија 3, није нашао ни реч о озваничењу гласања од пре две седмице у Старој Пазови?! Додуше, „Фудбал” (ванредни број 7, од 14. маја) пише о одлукама са 2. седнице Скупштине ФСС, али – само о изменама и допунама Статута! Стога су, са црно-беле стране Топчидерског брда послали допис у ФСС са захтевом да им доставе одлуку која Црвеној звезди „пришива и трећу звездицу”, без ње – немају основу, нити разлог за даље деловање”, пише београдски спортски дневник.

Додаје се да ће, уколико допис буде стигао у Хумску, Партизан реаговати и обратити се Управном суду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар