Nema odluke kojom je Zvezdi dodijeljena titula iz 1946.?!

U zvaničnim aktima sa pečatom Fudbalskog saveza Srbije nema ni reči o dodeljivanju titule šampiona Srbije iz 1946. godine Crvenoj zvezdi.

Fudbal 30.05.2019 | 18:52
Nema odluke kojom je Zvezdi dodijeljena titula iz 1946.?!
Kako piše Sportski žurnal, iz Partizana je upućen dopis FSS sa zahtevom da se dostavi odluka kojom je večitom rivalu “prišivena i treća zvezdica“.

Dodaje se da bez takve odluke Partizan nema osnovu, niti razlog za dalje delovanje, odnosno za pokušaj obaranja te odluke.

“Skupština Fudbalskog saveza Srbije je 14. maja, posle zahteva iz Crvene zvezde i preporuke Pravne komisije, ubedljivom većinom glasova donela odluku da Crvenoj zvezdi dodeli titulu iz 1946. godine,, međutim, iz Partizana, iako su to tad ekspresno najavili, još nisu pokrenuli upravni spor pred Upravnim sudom tražeći da se to poništi! Šta mislite: zbog čega? Jednostavno, pravni tim crno-belih (potpredsednik Vladimir Vuletić i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić) u zvaničnim aktima s pečatom FSS, publikovanim na uvid javnosti sa Terazija 3, nije našao ni reč o ozvaničenju glasanja od pre dve sedmice u Staroj Pazovi?! Doduše, „Fudbal” (vanredni broj 7, od 14. maja) piše o odlukama sa 2. sednice Skupštine FSS, ali – samo o izmenama i dopunama Statuta! Stoga su, sa crno-bele strane Topčiderskog brda poslali dopis u FSS sa zahtevom da im dostave odluku koja Crvenoj zvezdi „prišiva i treću zvezdicu”, bez nje – nemaju osnovu, niti razlog za dalje delovanje”, piše beogradski sportski dnevnik.

Dodaje se da će, ukoliko dopis bude stigao u Humsku, Partizan reagovati i obratiti se Upravnom sudu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar