Будућност је стигла - тинејџерке залудиле Париз!

У турбулентном женском тенису на једном турниру можемо видети безброј изненађења, а ове године на Ролан Гаросу то нам приређују две "клинке".

Тенис 30.05.2019 | 17:55
Будућност је стигла - тинејџерке залудиле Париз!
Американка Аманда Анисимова и Пољакиња Ига Швјонтек, 17-годишњакиње рођене 2001. године, тема су дана у Паризу.

Њих две не само да нису пунолетне, а да су ренкингом обезбедиле учешће у главном жребу РГ, већ су се изузетно лако пласирале у треће коло.

Швјонтек је у првој рунди победила тенисерку која долази из Србије, али представља Француску, Селену Јанићијевић са 2-0 у сетовима, да би у другој рунди, у четвртак, савладала 16. на свету, Кинескињу Ћијанг Ванг – 6:3, 6:0!

Пољакиња, 104. тенисерка планете, у трећем колу имаће још један тежак задатак, пошто ће тамо "налетети" на бољи из дуела Касаткина (Русија)/Пуиг (Порторико).

Занимљиво, током меча трећег кола ће имати "већ" 18 година...

Анисимова је у првом колу била боља са 6:1, 6:1 од домаће тенисерке Хармони Тан, да би у другој рунди елиминисала 11. на планети, Белорускињу Арину Сабаленку – 6:4, 6:2.

Анисимова је Сабаленку победила и на овогодишњем Аустралијан опену, а у трећем колу ће имати релативно лакши задатак, јер ће јој противница бити или Ирина Камелија Бегу из Румуније, или Каролина Мучова из Чешке.

И Анисимова и Швјонтек на овогодишњем издању Ролан Гароса могу далеко да догурају, а чак ни пласман у саму завршницу није немогућ, поготово с обзиром на неконстантност тенисерки у самом врху.

Шта год да буде у Паризу, јасно је да су ове две играчице будућност светског тениса.

Извор. Б92

Коментари / 0

Оставите коментар