Budućnost je stigla - tinejdžerke zaludile Pariz!

U turbulentnom ženskom tenisu na jednom turniru možemo videti bezbroj iznenađenja, a ove godine na Rolan Garosu to nam priređuju dve "klinke".

Tenis 30.05.2019 | 17:55
Budućnost je stigla - tinejdžerke zaludile Pariz!
Amerikanka Amanda Anisimova i Poljakinja Iga Švjontek, 17-godišnjakinje rođene 2001. godine, tema su dana u Parizu.

Njih dve ne samo da nisu punoletne, a da su renkingom obezbedile učešće u glavnom žrebu RG, već su se izuzetno lako plasirale u treće kolo.

Švjontek je u prvoj rundi pobedila teniserku koja dolazi iz Srbije, ali predstavlja Francusku, Selenu Janićijević sa 2-0 u setovima, da bi u drugoj rundi, u četvrtak, savladala 16. na svetu, Kineskinju Ćijang Vang – 6:3, 6:0!

Poljakinja, 104. teniserka planete, u trećem kolu imaće još jedan težak zadatak, pošto će tamo "naleteti" na bolji iz duela Kasatkina (Rusija)/Puig (Portoriko).

Zanimljivo, tokom meča trećeg kola će imati "već" 18 godina...

Anisimova je u prvom kolu bila bolja sa 6:1, 6:1 od domaće teniserke Harmoni Tan, da bi u drugoj rundi eliminisala 11. na planeti, Beloruskinju Arinu Sabalenku – 6:4, 6:2.

Anisimova je Sabalenku pobedila i na ovogodišnjem Australijan openu, a u trećem kolu će imati relativno lakši zadatak, jer će joj protivnica biti ili Irina Kamelija Begu iz Rumunije, ili Karolina Mučova iz Češke.

I Anisimova i Švjontek na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa mogu daleko da doguraju, a čak ni plasman u samu završnicu nije nemoguć, pogotovo s obzirom na nekonstantnost teniserki u samom vrhu.

Šta god da bude u Parizu, jasno je da su ove dve igračice budućnost svetskog tenisa.

Izvor. B92

Komentari / 0

Ostavite komentar