Кутињо може да иде из Барселоне!

Јунајтед, Челси и ПСЖ већ стоје у реду и чекају. . . !

Фудбал 30.05.2019 | 16:58
Кутињо може да иде из Барселоне!
Филипе Кутињо више није недодирљив и може да иде из Барселоне током лета!

Иако вест можда не изгледа као изненађење због игара које је Бразилац приказао откако је стигао у срце Каталоније, чињеница да је Барселона спремна да се одрекне играча за кога је 6. јануара 2018. искеширала 120.000.000 евра (још 45.000.000 остаје у бонусима) даје целој причи даје шокантну ноту! Каталонски Мундо Депортиво, иначе последично врло добро упознат са дешавањима на стадиону Камп Ноу, јавља да се Кутињо поверио најближим пријатељима и да је овом сценарију најближи.

Бразилац је овакву одлуку донео после свега што се дешавало током реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона против Манчестер јунајтеда, када су га навијачи у Барселони извиждали због лоше игре. Кутињо је том приликом рукама покрио уши током изласка с терена (види насловну фотографију), а наводно управо су ове сцене код једног од најскупље плаћених фудбалера планете изазвали револт и жељу за променом средине.

Истина је да Кутињо није имао ни изблиза тако добру сезону какву је јавност очекивала, ни приближну нивоу играча у кога је инвестиран толики новац. Али, у томе доста има и до тога што га Ернесто Валверде није увек користио на његовој природној позицији левог крила, већ више у срцу везног реда, где се очигледно није снашао...

У клубу је по завршетку сезоне уприличен коктел на којем се нашао цео Борд директора, после чега је донета одлука да се са Кутиња скине етикета „недодирљив“. Клуб је спреман да саслуша све понуде које би стигле, а кандидата за куповину има на претек. Манчестер јунајтед, Пари Сен Жермен и Челси су најозбиљнији кандидати за куповину бразилског репрезентативца и већ су спремни да доставе званичне понуде, тврди поменути лист.

Јунајтед делује као да је можда и најближи томе да инвестира велики новац у Бразилца, али да би се то догодило прво у дело мора да се спроведе велика реформа тима, односно да Оле Гунар Солскјер рашчисти екипу од играча који више нису пожељни. Пре свих Алексис Санчез, чија астрономска плата задаје велики проблем клубу и представља озбиљан терет за буџет. Челси би у трку могао да уђе само под условом да ФИФА неким чудом преиначи одлуку о забрани регистрације појачања у наредна два прелазна рока због малверзација приликом довођења младих фудбалера. Подсетимо, Челсијева жалба је већ одбијена, али на Стамфорд Бриџу се и даље надају чуду. Кутињо би теоретски био идеална замена за Едена Азара, који се синоћ и дефинитивно опростио од клуба и чека реализацију трансфера у мадридски Реал. Што се Пари Сен Жермена тиче, велико је питање где би Кутињо нашао своје место у пакленој конкуренцији на крилима и у нападу. Могуће је да би, баш као у Барселони, Томас Тухел Кутиња могао да пресели за стално у везни ред, с тим што је то варијанта која се Бразилцу вероватно не би допала...

У Барселони су постали свесни Кутињовог незадовољства животом у Каталонији и због тога ће покушати да нађу право решење за његов случај. Иако би клуб волео да Кутињо оправда уложени новац, не треба заборавити да је на прагу и трансфер Антоана Гризмана из мадридског Атлетика по цени од 120.000.000 евра, односно да је Барси потребан новац за реализацију истог због огромних улагања која су се догодила последњих година.

Кутињова вредност је у овом тренутку процењена на 100.000.000 евра, што је знатно мање од пројектоване укупне суме. Ако би Бразилца продала овог лета Барселона би уштедела 25.000.000 евра на име бонуса који онда не би био достижан. Ради се о клаузули која би се активирала када би Кутињо одиграо 100 утакмица за Барселону. Тренутно је на 75. Уосталом, Барселона би његовим одласком значајно растеретила буџет, пошто је један од плаћенијих играча у тиму са годишњим примањима од 13.500.000 евра.

Све је пре само годину и по дана изгледало потпуно другачије... Кутињо је био најављен као бомбастично појачање, а данас је неко у кога Барселона више нема поверење...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар