Kutinjo može da ide iz Barselone!

Junajted, Čelsi i PSŽ već stoje u redu i čekaju. . . !

Fudbal 30.05.2019 | 16:58
Kutinjo može da ide iz Barselone!
Filipe Kutinjo više nije nedodirljiv i može da ide iz Barselone tokom leta!

Iako vest možda ne izgleda kao iznenađenje zbog igara koje je Brazilac prikazao otkako je stigao u srce Katalonije, činjenica da je Barselona spremna da se odrekne igrača za koga je 6. januara 2018. iskeširala 120.000.000 evra (još 45.000.000 ostaje u bonusima) daje celoj priči daje šokantnu notu! Katalonski Mundo Deportivo, inače posledično vrlo dobro upoznat sa dešavanjima na stadionu Kamp Nou, javlja da se Kutinjo poverio najbližim prijateljima i da je ovom scenariju najbliži.

Brazilac je ovakvu odluku doneo posle svega što se dešavalo tokom revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda, kada su ga navijači u Barseloni izviždali zbog loše igre. Kutinjo je tom prilikom rukama pokrio uši tokom izlaska s terena (vidi naslovnu fotografiju), a navodno upravo su ove scene kod jednog od najskuplje plaćenih fudbalera planete izazvali revolt i želju za promenom sredine.

Istina je da Kutinjo nije imao ni izbliza tako dobru sezonu kakvu je javnost očekivala, ni približnu nivou igrača u koga je investiran toliki novac. Ali, u tome dosta ima i do toga što ga Ernesto Valverde nije uvek koristio na njegovoj prirodnoj poziciji levog krila, već više u srcu veznog reda, gde se očigledno nije snašao...

U klubu je po završetku sezone upriličen koktel na kojem se našao ceo Bord direktora, posle čega je doneta odluka da se sa Kutinja skine etiketa „nedodirljiv“. Klub je spreman da sasluša sve ponude koje bi stigle, a kandidata za kupovinu ima na pretek. Mančester junajted, Pari Sen Žermen i Čelsi su najozbiljniji kandidati za kupovinu brazilskog reprezentativca i već su spremni da dostave zvanične ponude, tvrdi pomenuti list.

Junajted deluje kao da je možda i najbliži tome da investira veliki novac u Brazilca, ali da bi se to dogodilo prvo u delo mora da se sprovede velika reforma tima, odnosno da Ole Gunar Solskjer raščisti ekipu od igrača koji više nisu poželjni. Pre svih Aleksis Sančez, čija astronomska plata zadaje veliki problem klubu i predstavlja ozbiljan teret za budžet. Čelsi bi u trku mogao da uđe samo pod uslovom da FIFA nekim čudom preinači odluku o zabrani registracije pojačanja u naredna dva prelazna roka zbog malverzacija prilikom dovođenja mladih fudbalera. Podsetimo, Čelsijeva žalba je već odbijena, ali na Stamford Bridžu se i dalje nadaju čudu. Kutinjo bi teoretski bio idealna zamena za Edena Azara, koji se sinoć i definitivno oprostio od kluba i čeka realizaciju transfera u madridski Real. Što se Pari Sen Žermena tiče, veliko je pitanje gde bi Kutinjo našao svoje mesto u paklenoj konkurenciji na krilima i u napadu. Moguće je da bi, baš kao u Barseloni, Tomas Tuhel Kutinja mogao da preseli za stalno u vezni red, s tim što je to varijanta koja se Brazilcu verovatno ne bi dopala...

U Barseloni su postali svesni Kutinjovog nezadovoljstva životom u Kataloniji i zbog toga će pokušati da nađu pravo rešenje za njegov slučaj. Iako bi klub voleo da Kutinjo opravda uloženi novac, ne treba zaboraviti da je na pragu i transfer Antoana Grizmana iz madridskog Atletika po ceni od 120.000.000 evra, odnosno da je Barsi potreban novac za realizaciju istog zbog ogromnih ulaganja koja su se dogodila poslednjih godina.

Kutinjova vrednost je u ovom trenutku procenjena na 100.000.000 evra, što je znatno manje od projektovane ukupne sume. Ako bi Brazilca prodala ovog leta Barselona bi uštedela 25.000.000 evra na ime bonusa koji onda ne bi bio dostižan. Radi se o klauzuli koja bi se aktivirala kada bi Kutinjo odigrao 100 utakmica za Barselonu. Trenutno je na 75. Uostalom, Barselona bi njegovim odlaskom značajno rasteretila budžet, pošto je jedan od plaćenijih igrača u timu sa godišnjim primanjima od 13.500.000 evra.

Sve je pre samo godinu i po dana izgledalo potpuno drugačije... Kutinjo je bio najavljen kao bombastično pojačanje, a danas je neko u koga Barselona više nema poverenje...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar