Да ли сте интелигентнији него што мислите?

Претпостављамо да свако од вас за себе мисли да је интелигентан, а, чак и ако у то сумњате, ових седам знакова показаће вам да сте интелигентнији него што мислите.

Здравље 29.05.2019 | 15:30
Да ли сте интелигентнији него што мислите?
Теоретичари тврде да је интелигенција потенцијал, а не потпуно развијена способност. Верује се да она представља комбинацију урођених карактеристика нервног система и развојне интелигенције, обликоване искуством и учењем. Претпостављамо да свако од вас за себе мисли да је интелигентан, а, чак и ако у то сумњате, ових седам знакова показаће вам да сте интелигентнији него што мислите.

Учили сте да свирате музички инструмент - многа истраживања доказала су да то помаже у развоју детета. Само један месец музичког васпитања довољан је да малишани узраста од четири до шест година знатно побољшају своју способност учења.

Најстарије сте дете у породици - Научно је доказано да старија деца у породици имају виши коефицијент интелигенције од млађе, због чега су често успешнија од браће или сестара.

Волели сте да читате у детињству - Ако сте веома рано показали љубав према писаној речи, велика је вероватноћа да сте врло интелигентни. У студији која је обухватала испитивање 2.000 парова близанаца установљено је да су они који су раније научили да читају имали боље резултате тестова у одраслом добу, а читање одмалена побољшава вербалне и невербалне способности.

Духовити сте - веза између смисла за хумор и интелигенције неоспорно постоји. Приликом једног истраживања, 400 ученика решавало је тест интелигенције, а након тога требало је да смисле забавне наслове за сцене из цртаних филмова. Наслови ученика са већим коефицијентом интелигенције били су духовитији.

Знатижељни сте - Овакви људи имају префињенији начин размишљања, константно их занима откривање нових ствари и желе да се стално развијају као особе.

Волите неред - Давно је установљен концепт креативног хаоса, а научници тврде да неред служи као погонско гориво креативним људима. Не морате да пребацујете себи због тога и оптерећујете се уредношћу, већ оставите свој радни сто онаквим какав је, ако вас то надахњује.

Ноћна сте "птица" - Генерално, они који воле дуже да остају будни интелигентнији су од људи који рано иду на спавање. Како су научници то закључили? По природи, човек није способан да ради и буде креативан ноћу, па интелигентни људи иду касније у кревет, јер теже ка проширењу граница сопствених способности.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

02.06.2019 07:08

Можда и обрнуто

ОДГОВОРИТЕ