ЛН: САД лако са Српкињама!

Србија издржала један сет – рутинска победа Американки! Одбојкашице САД савладале су Србију у другом колу Лиге Нација са 3-1 у сетовима, и то са 23:25, 25:16, 25:15, 25:21.

Остали спортови 28.05.2019 | 19:57
ЛН: САД лако са Српкињама!
Репрезентација Србије други викенд Лиге нација, против САД, Италије и Доминиканске Републике наступа у "мешовитом" саставу, пошто је Селектор Терзић одлучио да одмори неке од важних српских играчица.

Иако не у најјачем саставу, репрезентативке Србије су успеле да добију први сет са 25:23, да би већ у другом сету дошло до пада у игри Терзићевих изабраница, што су Американке "лепо дочекале" и искористиле, па су нешто убедљивијим резултатом дошли до изједначења.

Сјајну игру су успеле да пренесу и у трећи сет где су српске одбојкашице деловале потпуно немоћно и дозволиле Американкама да дођу на свега сет од победе. У том четвртом сету је виђена велика борба, Србија је прилично поправила игру, али није то било превише успешно, па је Америка славила са 3-1 у сетовима.

САД је са 22 освојена поена предводила Андреа Друз, са по 15 су је пратиле Дана Ретке и Хејли Вашингтон. У репрезентацији Србије 12 поена је освојила Ана Бјелица, а 10 Бианка Буша.

Подмлађена селекција Србије није успела да изненади Американке. Подсетимо, европске и светске шампионке отпутовале у Конељано без Тијане Бошковић, Бранкице Михајловић и Стефане Вељковић, а нема још у Лиги нација ни Маје Огњеновић, Милене Рашић, Силвије Поповић, Јоване Стевановић, па се и није очекивала победа.

Одиграле су изабранице Зорана Терзића добро само у првом сету и делимично у четвртом, док су подбациле у другом и трећем што је било довољно за искусне противнице да стигну до четврте узастопне победе за лидерску позицију на укупној табели Лиге нација 2019.

Србија ће сутра  (среда) у другом колу играти против Доминиканске Републике од 17.00 часова, уз директан пренос на ТВ Спорт Клуб 1.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар