РГ: Крај за Џумхура одмах на старту!

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур поражен је на старту другог гренд слема сезоне, Отвореног првенства Француске у Паризу.  Халеп уз мање проблеме започела одбрану титуле.  Бранилац титуле на Ролан Гаросу Симона Халеп прошла је у друго коло турнира после велике борбе са Аустралијанком Ајлом Томљановић.

Тенис 28.05.2019 | 19:30
РГ: Крај за Џумхура одмах на старту!
Бољи од сарајевског тенисера, који је 57. играч на АТП листи, био је Француз Антонио Хоанг у четири сета 6:4, 0:6, 7:6, 6:3.

Дамир је већ на старту изгубио гем на свој сервис, али је у четвртом гему вратио "брејк", па се до деветог одржавао егал, а тада је сарајевски тенисер поново изгубио сервис и то без изгубљеног поена, што је Француз већ у наредном претворио у вођство од 1:0 у сетовима (6:4).

Узвратио је Џумхур, који је 57. играч на АТП листи, у другом сету и помео Француза за само пола сата експресно стигао до изједначења - 1:1 (6:0).

Трећи сет био је ревија брејкова, по три на обје стране, па је одлука морала да падне у тај-брејку, гдје је присебнији био Хоанг и поново стекао сет предности - 7:6 (7:5).

Послије велике борбе у четвртом сету у којем су обојица тенисера љубоморно чувала сервисе, први је поклекао Џумхур у осмом гему, што је француски играч, који је добио специјалну позивницу за наступ у Паризу, претворио у побједу искористивши трећу меч-лопту - 6:3.

Џумхур је тако уписао први пораз у каријери од 23-годишњег Француза, који је на АТП листи рангиран на 147. мјесту.

Хоанг ће у другом колу француског гренд слема играти против бољег из дуела између Шпанца Фернанда Вердаска (23, АТП) и Британца Данијела Еванса.

Најбољи пласман на Ролан Гаросу, Дамир је забиљежио 2015. године када је поражен у трећем колу од Швајцарца Роџера Федерера.

Халеп уз мање проблеме започела одбрану титуле. Бранилац титуле на Ролан Гаросу Симона Халеп прошла је у друго коло турнира после велике борбе са Аустралијанком Ајлом Томљановић.

Халеп је победила Томљановићеву за нешто вишег од једног и по часа борбе – 6:2, 3:6, 6:1.

Трећа тенисерка света победом је започела одбрану свог првог Гренд слем трофеја, а наредна противница ће јој бити Пољакиња Магда Линет.

Румунска тенисерка је на почетку меча направила брејк, затим спасавши две везане брејк лопте, што јој је било довољно да касније убедљиво оконча тај део игре у своју корист.

У другом сету Томљановићева је прва напала и направила дупли брејк. Халеп је један вратила, али је одмах претрпела нови.

У трећем сету некада прва тенисерка света била је неумољива. Тенисерка која је донедавно представљала Хрватску није имала одговор на разноврсну игру противнице, па је завршила такмичење.

Противница Халеп у другом колу, поменута Линет, у првој рунди савладала је домаћу тенисерку Клои Паке са 2-1 у сетовима.

До победе је дошла и суперталентована 17-годишња Пољакиња Ига Швјонтек, која је са 6:3, 6:0 савладала тенисерку српског порекла која представља Француску Селену Јанићијевић.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар