RG: Kraj za Džumhura odmah na startu!

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu drugog grend slema sezone, Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu.  Halep uz manje probleme započela odbranu titule.  Branilac titule na Rolan Garosu Simona Halep prošla je u drugo kolo turnira posle velike borbe sa Australijankom Ajlom Tomljanović.

Tenis 28.05.2019 | 19:30
RG: Kraj za Džumhura odmah na startu!
Bolji od sarajevskog tenisera, koji je 57. igrač na ATP listi, bio je Francuz Antonio Hoang u četiri seta 6:4, 0:6, 7:6, 6:3.

Damir je već na startu izgubio gem na svoj servis, ali je u četvrtom gemu vratio "brejk", pa se do devetog održavao egal, a tada je sarajevski teniser ponovo izgubio servis i to bez izgubljenog poena, što je Francuz već u narednom pretvorio u vođstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Uzvratio je Džumhur, koji je 57. igrač na ATP listi, u drugom setu i pomeo Francuza za samo pola sata ekspresno stigao do izjednačenja - 1:1 (6:0).

Treći set bio je revija brejkova, po tri na obje strane, pa je odluka morala da padne u taj-brejku, gdje je prisebniji bio Hoang i ponovo stekao set prednosti - 7:6 (7:5).

Poslije velike borbe u četvrtom setu u kojem su obojica tenisera ljubomorno čuvala servise, prvi je poklekao Džumhur u osmom gemu, što je francuski igrač, koji je dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Parizu, pretvorio u pobjedu iskoristivši treću meč-loptu - 6:3.

Džumhur je tako upisao prvi poraz u karijeri od 23-godišnjeg Francuza, koji je na ATP listi rangiran na 147. mjestu.

Hoang će u drugom kolu francuskog grend slema igrati protiv boljeg iz duela između Španca Fernanda Verdaska (23, ATP) i Britanca Danijela Evansa.

Najbolji plasman na Rolan Garosu, Damir je zabilježio 2015. godine kada je poražen u trećem kolu od Švajcarca Rodžera Federera.

Halep uz manje probleme započela odbranu titule. Branilac titule na Rolan Garosu Simona Halep prošla je u drugo kolo turnira posle velike borbe sa Australijankom Ajlom Tomljanović.

Halep je pobedila Tomljanovićevu za nešto višeg od jednog i po časa borbe – 6:2, 3:6, 6:1.

Treća teniserka sveta pobedom je započela odbranu svog prvog Grend slem trofeja, a naredna protivnica će joj biti Poljakinja Magda Linet.

Rumunska teniserka je na početku meča napravila brejk, zatim spasavši dve vezane brejk lopte, što joj je bilo dovoljno da kasnije ubedljivo okonča taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu Tomljanovićeva je prva napala i napravila dupli brejk. Halep je jedan vratila, ali je odmah pretrpela novi.

U trećem setu nekada prva teniserka sveta bila je neumoljiva. Teniserka koja je donedavno predstavljala Hrvatsku nije imala odgovor na raznovrsnu igru protivnice, pa je završila takmičenje.

Protivnica Halep u drugom kolu, pomenuta Linet, u prvoj rundi savladala je domaću teniserku Kloi Pake sa 2-1 u setovima.

Do pobede je došla i supertalentovana 17-godišnja Poljakinja Iga Švjontek, koja je sa 6:3, 6:0 savladala teniserku srpskog porekla koja predstavlja Francusku Selenu Janićijević.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar