Куп пријатељства 2019. године: Ко је најбољи у региону?

12 екипа у борби за трофеј.  Новине на Купу пријатељства - више утакмица, клубова, играча. . .  Занимљивости пред велики турнир на Златибору.

Фудбал 28.05.2019 | 20:16
Куп пријатељства 2019. године: Ко је најбољи у региону?
Најбољи млади фудбалери из региона, играчи млађи од 18 година, учествоваће од 4. до 9. јуна на другом по реду Купу пријатељства европских клубова на Златибору.

Турнир ће ове године имати другачији формат, у циљу подизања квалитета такмичења, па ће умјесто 16 учествовати 12 клубова.

Тимови ће бити подијељени у четири групе, а по двије првопласиране обезбиједиће пласман у четвртфинале.

Управо су четвртфинални мечеви друга велика промену на турниру. Претходне године су само победници група пролазили даље и тако ишли директно у полуфинале, а сада ће више тимова имати прилику да учествује у нокаут фази што ће завршницу турнира учинити још узбудљивијом.

А група: Црвена звезда, Марибор, Жељезничар
Б група: Сарајево, Војводина, Будућност Подгорица
Ц група: Динамо Загреб, Олимпија, Вардар
Д група: Партизан, Осијек, Слобода Тузла

Костур нокаут фазе на Купу пријатељства европских клубова 2019 изгледа овако:

Четвртфинале:

А1 – Б2
Б1 – А2
Ц1 – Д2
Д1 – Ц2

Полуфинале:

А1/Б2 – Ц1/Д2
Б1/А2 – Д1/Ц2

Сви мечеви Купа пријатељства европских клубова бити преношени уживо на каналима Спорт Клуба, па ће сви љубитељи фудбала моћи да на делу виде најталентованије фудбалере из нашег региона. Такође, цео турнир биће организован уз подршку Фудбалског савеза Србије, а очекује се да и ове године на Златибору буде присутан велики број познатих личности из света фудбала.

Трофеј брани екипа Сарајева која је претходне године у финалу савладала Партизан после бољег изводјења једанаестераца.

Распоред такмичења, сатницу свих утакмица, као и све остале информације везане за Куп пријатељства европских клубова можете пронаћи на интернет страници – www.ецфц.рс.

Турнир се одржава уз подршку Фудбалског савеза Србије, а очекује се да и ове године на Златибору буде присутан велики број познатих личности из свијета фудбала, као што је то било и прошле године када су млади играчи много научили од својих идола.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар