Kup prijateljstva 2019. godine: Ko je najbolji u regionu?

12 ekipa u borbi za trofej.  Novine na Kupu prijateljstva - više utakmica, klubova, igrača. . .  Zanimljivosti pred veliki turnir na Zlatiboru.

Fudbal 28.05.2019 | 20:16
Kup prijateljstva 2019. godine: Ko je najbolji u regionu?
Najbolji mladi fudbaleri iz regiona, igrači mlađi od 18 godina, učestvovaće od 4. do 9. juna na drugom po redu Kupu prijateljstva evropskih klubova na Zlatiboru.

Turnir će ove godine imati drugačiji format, u cilju podizanja kvaliteta takmičenja, pa će umjesto 16 učestvovati 12 klubova.

Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane obezbijediće plasman u četvrtfinale.

Upravo su četvrtfinalni mečevi druga velika promenu na turniru. Prethodne godine su samo pobednici grupa prolazili dalje i tako išli direktno u polufinale, a sada će više timova imati priliku da učestvuje u nokaut fazi što će završnicu turnira učiniti još uzbudljivijom.

A grupa: Crvena zvezda, Maribor, Željezničar
B grupa: Sarajevo, Vojvodina, Budućnost Podgorica
C grupa: Dinamo Zagreb, Olimpija, Vardar
D grupa: Partizan, Osijek, Sloboda Tuzla

Kostur nokaut faze na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2019 izgleda ovako:

Četvrtfinale:

A1 – B2
B1 – A2
C1 – D2
D1 – C2

Polufinale:

A1/B2 – C1/D2
B1/A2 – D1/C2

Svi mečevi Kupa prijateljstva evropskih klubova biti prenošeni uživo na kanalima Sport Kluba, pa će svi ljubitelji fudbala moći da na delu vide najtalentovanije fudbalere iz našeg regiona. Takođe, ceo turnir biće organizovan uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, a očekuje se da i ove godine na Zlatiboru bude prisutan veliki broj poznatih ličnosti iz sveta fudbala.

Trofej brani ekipa Sarajeva koja je prethodne godine u finalu savladala Partizan posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Raspored takmičenja, satnicu svih utakmica, kao i sve ostale informacije vezane za Kup prijateljstva evropskih klubova možete pronaći na internet stranici – www.ecfc.rs.

Turnir se održava uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, a očekuje se da i ove godine na Zlatiboru bude prisutan veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta fudbala, kao što je to bilo i prošle godine kada su mladi igrači mnogo naučili od svojih idola.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar