Нисмо навикли на ово од Клопа: "Прозвао" Пепа!

Навикли смо да Јирген Клоп избегава прозивке у медијима, али није остао дужан Пепу Гвардиоли. Можда је и ово начин да пребаци притисак са играча на себе - ипак је финале против Тотенхема најважније.

Фудбал 28.05.2019 | 19:42
Нисмо навикли на ово од Клопа: "Прозвао" Пепа!
Јирген Клоп није један од тренера који воли да учествује у "игрицама" и да се обрачунава путем медија, али му је очигледно засметала изјава Пепа Гвардиоле...

Каталонски менаџер је по освајању титуле у Премијер лиги, у веома драматичној трци у којој су били бољи од Ливерпула за један бод, казао да је шампионски пехар у домаћем првенству најважнији у фудбалу, а новинари су пред финале Лиге шампиона питали Немца шта мисли о томе.

И добили су неочекивано "јак" одговор.

"Пеп мора то да каже (да је освајање Премијер лиге важније од Лиге шампиона прим. аут) пошто већ дуго није био у финалу Лиге шампиона!", казао је Клоп уз чувени осмех.

О "неуспесима" Пепа Гвардиоле у Лиги шампиона, коју је освајао два пута с Барселоном (2009. и 2011. године), прича се све више после ове сезоне са Манчестер ситијем у којој су заустављени већ у четвртфиналу од стране Тотенхема.

Пре тога су "грађани" стали у полуфиналу (Ливерпул) и четвртфиналу (Монако), док је као тренер Бајерна три пута долазио на корак од финала, да би га заустављали Реал, Барса и Атлетико.

"Гвардиола је сјајан менаџер и заслужује све похвале које добија. Покушали смо да освојимо Премијер лигу ове сезоне, али нисмо успели. Сити је био бољи, али ту је још једно такмичење у ком можемо да освојимо трофеј", покушао је Јирген Клоп да звучи мање озбиљно него неколико секунди пре него што је "боцнуо" Пепа Гвардиолу.

Колико се Пепу спочитавају посустајања у нокаут фази Лиге шампиона, толико се прича и о Клоповим поразима у финалима - два у борби за Лигу шампиона и један за Лигу Европе.

Посебно се причало о чудном финалу у престоници Украјине коју је добио Реал (4:1)

"Тај пораз у Кијеву је имао велики утицај на нас. Када смо кренули са аеродрома било је много различитих емоција, сви су спустили главе... План је био да се вратимо и ту смо", казао је Јирген Клоп пред финале са Тотенхемом заказано за 1. јун (21.00) у Мадриду.

Немац је рекао и да је сасвим сигуран да Кеита неће играти против Спурса, док је ситуација са Фирмином нешто боља пошто тренира, али да још није сигуран да ће почети меч.

Сматра да је тим сада прикупио довољно искуства и да зна како да се носи у финалима.

"Највећи моменат моје каријере био је када сам с Мајнцом ушао у Бундес лигу. Мада, ако освојим Лигу шампиона с Ливерпулом... Не волим да поредим моје тимове. Све их волим, сви су дали све од себе. Али, мислим да никада нисам био у финалу с бољим тимом од овог. Сензационално је што смо овде поново, а сећате се групне фазе", закључио је Јирген Клоп.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар