Nismo navikli na ovo od Klopa: "Prozvao" Pepa!

Navikli smo da Jirgen Klop izbegava prozivke u medijima, ali nije ostao dužan Pepu Gvardioli. Možda je i ovo način da prebaci pritisak sa igrača na sebe - ipak je finale protiv Totenhema najvažnije.

Fudbal 28.05.2019 | 19:42
Nismo navikli na ovo od Klopa: "Prozvao" Pepa!
Jirgen Klop nije jedan od trenera koji voli da učestvuje u "igricama" i da se obračunava putem medija, ali mu je očigledno zasmetala izjava Pepa Gvardiole...

Katalonski menadžer je po osvajanju titule u Premijer ligi, u veoma dramatičnoj trci u kojoj su bili bolji od Liverpula za jedan bod, kazao da je šampionski pehar u domaćem prvenstvu najvažniji u fudbalu, a novinari su pred finale Lige šampiona pitali Nemca šta misli o tome.

I dobili su neočekivano "jak" odgovor.

"Pep mora to da kaže (da je osvajanje Premijer lige važnije od Lige šampiona prim. aut) pošto već dugo nije bio u finalu Lige šampiona!", kazao je Klop uz čuveni osmeh.

O "neuspesima" Pepa Gvardiole u Ligi šampiona, koju je osvajao dva puta s Barselonom (2009. i 2011. godine), priča se sve više posle ove sezone sa Mančester sitijem u kojoj su zaustavljeni već u četvrtfinalu od strane Totenhema.

Pre toga su "građani" stali u polufinalu (Liverpul) i četvrtfinalu (Monako), dok je kao trener Bajerna tri puta dolazio na korak od finala, da bi ga zaustavljali Real, Barsa i Atletiko.

"Gvardiola je sjajan menadžer i zaslužuje sve pohvale koje dobija. Pokušali smo da osvojimo Premijer ligu ove sezone, ali nismo uspeli. Siti je bio bolji, ali tu je još jedno takmičenje u kom možemo da osvojimo trofej", pokušao je Jirgen Klop da zvuči manje ozbiljno nego nekoliko sekundi pre nego što je "bocnuo" Pepa Gvardiolu.

Koliko se Pepu spočitavaju posustajanja u nokaut fazi Lige šampiona, toliko se priča i o Klopovim porazima u finalima - dva u borbi za Ligu šampiona i jedan za Ligu Evrope.

Posebno se pričalo o čudnom finalu u prestonici Ukrajine koju je dobio Real (4:1)

"Taj poraz u Kijevu je imao veliki uticaj na nas. Kada smo krenuli sa aerodroma bilo je mnogo različitih emocija, svi su spustili glave... Plan je bio da se vratimo i tu smo", kazao je Jirgen Klop pred finale sa Totenhemom zakazano za 1. jun (21.00) u Madridu.

Nemac je rekao i da je sasvim siguran da Keita neće igrati protiv Spursa, dok je situacija sa Firminom nešto bolja pošto trenira, ali da još nije siguran da će početi meč.

Smatra da je tim sada prikupio dovoljno iskustva i da zna kako da se nosi u finalima.

"Najveći momenat moje karijere bio je kada sam s Majncom ušao u Bundes ligu. Mada, ako osvojim Ligu šampiona s Liverpulom... Ne volim da poredim moje timove. Sve ih volim, svi su dali sve od sebe. Ali, mislim da nikada nisam bio u finalu s boljim timom od ovog. Senzacionalno je što smo ovde ponovo, a sećate se grupne faze", zaključio je Jirgen Klop.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar