Тегелтија треба да поднесе оставку

Милан Тегелтија је закуцао посљедњи ексер у мртвачки сандук институције Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС). У томе му је здушно помагало тринаест чланова ВСТС, којим је вјешто управљао пуних пет година. Био је то суноврат од кога се не опоравља. Правосуђе је у коми. Нема ко да му прикључи инфузију.

Република Српска 28.05.2019 | 09:56
Тегелтија треба да поднесе оставку
Скандал "поткивања" објелоданио је оно о чему се годинама говори по кулоарима, али и у медијској и општој јавности. Зар годинама нисмо слушали како су иза именовања на судске и тужилачке функције стајале пријатељске, родбинске или политичке везе? Зар нас нису увјеравали да иза избора на најодговорније управљачке функције у правосуђу увијек стоји невидљива рука политике и њених мешетара? Зар се нисмо наслушали прича да се улазак у правосуђе и напредовање у каријери плаћа? Знало се, али се ћутало.  

Предсједник Тегелтија је признао да се у бањалучкој кафани састао са странком која је поднијела кривичну пријаву Кантоналном тужилаштву у Сарајеву, да је затражио да му се достави број тужилачког предмета и обећао да ће "видјети са Далидом Бурзић" (главна тужитељица). И када се требало суочити са чињеницама, мајстор манипулације је сазвао ванредну сједницу ВСТС и затражио подршку. И добио је! Тринаест чланова ВСТС, који би требало да буду врхунска памет и савјест правосуђа, дало је једногласну подршку свом предсједнику! "Ви сте и даље наш предсједник", неко је гануто поентирао. Рецидив партијске диктатуре и Централног комитета!

Шта је подржало тринаест чланова ВСТС? Шта ће њихов предсједник "видјети са Далидом"? Да ли је посао чланова ВСТС и предсједника да се петљају у тужилачке и судске предмете? Да ли то овлаштење постоји у Закону о ВСТС као надлежност институције? Да ли су чланови ВСТС свјесни шта значе контакти са странкама у тужилачким и судским поступцима? Да ли знају шта подразумијева стандард непристрасног суда (правосуђа)? Да ли чланови ВСТС уопште знају шта су њихове законом прописане надлежности?

Погрешно је било на ванредној сједници ВСТС разговарати о предсједниковом учешћу у корупцији. Није ВСТС институција која то треба да утврђује. Ако је већ предсједник затражио обраћање својим колегама, требало је разговарати о његовим непримјереним контактима са странком у тужилачком поступку. А Тегелтија то, по сопственом признању, ради годинама ("урадио сам то до сада сто, триста, петсто пута", признаће). И Јадранка Локмич Мисирача му се придружила у признању (само "сто пута"!), мислећи, ваљда, да је раширена незаконита пракса чланова ВСТС олакшавајућа околност!? (Није то једина Тегелтијина незаконитост која испливава на површину у посљедње вријеме).

Милан Тегелтија није само судија, него је истовремено и функционер јавне власти. Као функционер јавне власти има одговорност према јавности. У основи одговорности према јавности је повјерење. А повјерење се стиче законитим, поштеним, моралним и етичким вршењем власти у интересу свих грађана. Да ли Тегелтија након "поткивања" има повјерење јавности? Не може имати! Повјерење не чека пресуду о кривици. Због тога се у демократском свијету оставке подносе одмах након што се упадне у скандал и повјерење пољуља. Дакле, Милан Тегелтија више није достојан да обавља дужност члана ВСТС и треба да поднесе оставку одмах.

Тринаест чланова ВСТС су грдно погријешили када су подржали Тегелтију. Морали су да знају да се на презумпцији невиности и недостатку доказа не може градити етика одговорности, појединачне и колективне. Морали су да знају да је чланом 6. став 1. тачка д) Закона о ВСТС предвиђено да "мандат члана ВСТС престаје ако не обавља своју дужност на правилан, дјелотворан и непристрасан начин". Не представља ли сусретање са странкама по кафанама (или било гдје!) обављање дужности на непримјерен и пристрасан начин? Да ли то уопште  треба доказивати након Тегелтијиног признања и очигледног доказа? Дајући подршку Милану Тегелтији, чланови ВСТС су додатно дискредитовали институцију, правосуђе и сами себе. Пљунули су себи у лице. Због недостојности и они морају да оду одмах!

Да је Тегелтија имао бар мало памети (никада је бахати самодршци нису имали!), поднио би одмах оставку и на тај начин поставио темеље одговорности чланова ВСТС и правосуђа. Нема у овој земљи ни једног примјера функционерске оставке као моралног чина. Можда би његов примјер бацио сјенку на учешће у скандалу "поткивања" и постао мјера правосудне части и достојанства!? Али, Милан и његови спасиоци нису од тог људског материјала. Због тога ће се "поткивање" дуго вући као метафора посрнулих људи и посрнулог правосуђа.

Засмијава нас Тегелтија својом одбраном по државним телевизијама како неки "центри параполитичке моћи" његовом дискредитацијом "желе да врате утицај бошњачке политике на правосуђе!" Ма, немој! Није ваљда бошњачка политика и њега довела на позицију предсједника ВСТС?  Није му, ваљда, бошњачка политика обновила мандат? Каква је то бошњачка политика која 15 година бира Србина да управља правосуђем? 

Мало се предсједник преиграо у логицирању. Јесте да је својски радио на елиминацији Бошњака на правосудним позицијама (ако је то бошњачка политика?), али јесте увео у правосуђе и све остале политике. Можда би било прецизније рећи да је утицај бошњачке политике замијенио утицајем бошњачке чаршије (помиње се извјесни Мухамед Ајановић!?), ако у томе има неке разлике!? Било би поштено да врати и бошњачку политику у правосуђе, кад је већ увео и остале.

Питају ме радознали новинари да ли ће Тегелтија бити кажњен. Неће! Нема ко да га казни. Могли су чланови ВСТС, али нису. Врана врани очију не вади. Важније им је било да га амнестирају. (Чиме ли их је "потковао"?) "А дисциплински тужилац", настављају са питањима. "Могао би", одговарам. Тегелтија је прво судија па тек онда члан и предсједник ВСТС. Да је којим случајем поднио оставку, да ли би могао да обавља судијску дужност и предсједникује Основним судом у Бањалуци, и поред непримјерених контаката са странкама!? Зар не слиједим здраворазумску логику? "А високи представник", не одустају. "Не призивам, али другог рјешења нема", одговарам. "Да сте на његовом мјесту...", већ ме нервирају. "Не бих се двоумио", одговарам и већ чујем како гомила креће према мени!

Срећом, Инцко се неће мијешати у свој посао.   

Аутор: судија Суда БиХ, Бранко Перић

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

28.05.2019 08:09

ЛАКСЕ СИ ПЕРИЦУ ИЗАСАО НА КРАЈ СА МИЋАМА НЕГО СА ........... ПОЗДРАВ ИЗ ОКУПИРАНЕ БАЊАЛУКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дудук

28.05.2019 08:29

Ако га смене, Додик опет ставља свог кримоса.

Name

РУГИПП

28.05.2019 08:37

Да је мафија све преузела, доказ је Геодатска управа-РУГИПП где замљишна мафија на челу са дир. Босиљком Прдераговић ради исте послове које је радила за које им се суди; Стијчиновић осуђен 4,5 год. и даље дела као пом. дир за надзор (штити законитост као и у правобранилаштву), Деурић пом.дир. за укњижбе, за што му се суди. Тамо их је Буде Станковић наградио за изузетно укњижену земљу пољ.школе.

Name

КРИМИНАЛ =КРИМИНАЛ

28.05.2019 08:59

Опет у Бец гос. Страцхе достајанствено и морано подноси оставку па се полије обраца суду Ови наси цобани су не додирљиви ста ми само имамо "др"МТ у овој јадној напаценој земљи не треба нам братство и јединство,али нам треба "заједниство народа"за боље насој дјеци унуцима.У криминалаца нема србин хрват босњак и остали, ОНИ САМО НАРОД ДЈЕЛЕ ПО НАЦИЈИ КАД ИМ ЗАТРЕБА

Name

Сад или Никад

28.05.2019 09:09

Због постења, струцности и цеститости г.дин Периц и није у врху правосудја. Није подобан и послусан. Политицки врх (цитај:Мафија) поставља цланове ВСТВ, а онда они, по инструкцијама те исте мафије, поставља судије и тузиоце. Постављеним судијама и тузиоцима, са купљеним диплимама (цитај:неписменим) додјељују се "скакљиви" предмети, тако да политицари и њихови пословни партнери (цитај:мафија) икада не буду ни процесуирани ни осудјени. Бивају ослободјени или предмети застарјели). И то стање траје годинама. Тако сада имамо корумпирано правосудје, укљуцујуци, на залост, и неке судије уставних судова. При таквом катастрофалном ста ју, кад врана врани оци не вади, улица и притисак народа мирним путем, је једино рјесење. Сад или никад.

Name

ТОП ИДЕЈА

28.05.2019 09:14

Мало је постених судија као г.дин Периц. Да је постења и памети код политицара, људи као он би били на целу правосудја

Name

БРАНКА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА

28.05.2019 09:21

КАД ЈЕ ВЕЋ ДОГОВОРЕНО НА ТАЈНОЈ ВЕЧЕРИ КОД СУЛТАНА ОВЕ ЗЕМЉЕ АЈДЕ БРАНКА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА.

Name

Чињенично, Снимљено

28.05.2019 09:24

Правосуђе у БиХ је до те мјере криминализовано, а о криминалу је ријеч, да нпр. једна највиша судска инстанца у БиХ приорите у рјешавању предмета даје доказаним и правомоћно осуђеним криминалцима, пардон мафијашима, док истовремено занемарује захтјеве за убрзање поступака обичних људи. Људи који нису ишли на занат за поткиваче. Значи, не сваки суд него нај који би требало да штити тзв. уставни поредак једне земље, тј. БИХ. Значи, правосуђе нам је дотакло дно дна.

Name

Погубно

28.05.2019 09:27

Рат који нам је наметнут и увезен са стране, је мала маца за ово шта нам наши Срби, Бошњаци и Хрвати (а можда има и осталих) раде у миру. Посљедеце овог што нам раде судије и тужиоци, на свим новоима па и највишем, су разарајуће, непоправљиве, трајне. Уништавају читаву једну генерацију, која би требала да за неколико година буде главни ослонац развоја друштва.

Name

Улица Спас

28.05.2019 09:31

Овом би требало, бар тако је регулисано прописима, да одговорност утвршује Уред дисциплинског тужиоца при истом ВСТВ. Оно исто које је дотични Потковани Мито поставио. По принципу, "пола пијем, пола шарцу дајем". Дисциплински тужиоци, част ријетким изузецима којима предмет не би ни био додијељен, су исти као и г.дин Мито Потковановић, тако да од тога не би било ништа. Предмет би се развлачио док не застари или док слуђени и преуморни народ све заборави

Name

Устајте Робље

28.05.2019 09:35

Судија Перић је све у праву, а највише за успаваног и ПОТКОВАНОГ Пинцка. И шта сада. За неколико седмица афера ће се заборавити и прашина слећи са неким новим случејем. Странци једу г. и само џаба узимају паре од пореских обвезника. Умјесто Поткованог доћиће неки нови Потковани, и све ће бити исто. Другим ријечима: десиће се она да пси лају а каравани пролазе.

Name

Бy, Бy

28.05.2019 09:42

Веома добро се зна ко је Лакија спасио сигурне робије и ко уништио документацију. Тачније отварање случаја новог Санадера. И сад неко вјерује да би овај потковани могао да лети или да му фали длака са главе. Ма дајте људи. Не будимо више наивни. Ко може, као ја, нека се исели и потражи посоа вани. Нисам више судија, али сам човјек достојан и поносан и у стању да живим од свог рада. Код некога ко је у стању да то цијени и плати. У БиХ више нећу доћи ни као мтуриста. Мало по мало вадим све чланове ближе и даље породице из те црне рупе. Колективне гробнице поштених и нормалних људи.

Name

Цунами

28.05.2019 09:44

Ни цунами не би могао сбрисати све тужиоце и судије који су потковани. Толико их има. Овај мали миш мекињаш је небитан. Битни су они који су га на ту позицију довели, и ко штити (странци) оне који су овог Миша довели на ту позицију. Амин Боже.

Name

Све је на продају

28.05.2019 09:48

Човјек је до у детаља описао тренутно стање у БИХ правосуђу. Иако је оно и горе од тога како га је опосао судија Перић. Нема нам помоћи јер нам је цјелокупно друштво труло и потковано. Поткивање је постало дио система вриједности по коме функционише држава. Нико (скоро) не размишља да било шта у држави може завршити без мита, односно поткивања, и то је на жалост постало нормално. Све је на продају и све се може купити.

Name

Чекрчићи

28.05.2019 09:53

Имам поштеног пријатеља у највишој судској инстанци у Босни, који ради на пословима администрације. Претпостављате којој. У повјерењу ми каже како се распорешују предмети по бабу и стрицу, како се судије договарају и једни другима чине услуге - уступке у предметима, како се предмети рјешавају преко реда, како се предмети одуимају од једних и додјељују другим судијама, како се предмети рјешавају по кафанама, итд. Поштени су гурнути у страну и не смију да се мијепају, иначе би били шиканирани или премјештени у провинцију. Пазите, ради се о највишој судској инстанци у БиХ, не неком опћинском суду у Чекрчићима.

Name

Јаране

28.05.2019 10:00

Нема од смјенивања нити оставке ниста. Зна да би тиме признао кривицу, а кривица се не смије признати. Јер, ако се призна кривица, ваља одати саучеснике и јатаке. А зна се ко су. И, онда, оде глава Јаране,

Name

Кец на 11

28.05.2019 10:04

По чаршији се прича, тако се каже, да је овај снимак дио шире акције прикупљања доказа за примјену бонских овлаштења на неке политичаре. Кренуло се од Аустрије гдје су, скоро па случајно, уплетене двије српскиње. Српкиње, Русија, Фашисти, Диктатори, Златари, мафија, матзони, трилатерале, и остала братија. Прича се и да ће Потковани бити свједок сарадник а да је то његов Пајдо панџа већ постао. Да случај воде еxперти из једне стране силе и да ће бити спашавај се ко може. Изгледа да им је ко кец на једанаест дола догашања на Косову. Можда одвуку пажњу народа.

Name

200 ГОДИНА ИСПРЕД

28.05.2019 10:10

Зивим у једној земљи гдје је регионални сеф полиције заустављен у возњи са несто мало висе алкохола у крви него сто је дозвољено. само мало висе. Према прописима те земље, возац мора да се искљуци из саобрацаја и да преспава у притвору док се не отријезни. Након тога слиједи дисциплински или кривицни поступак. Ста се десило : сефа полиције "његови" полицајци ухапсе, а он сам сутрадан кад се отријезнио (а није ни био пијан) аутоматски поснио оставку. А могао је лагано да сацека да добије само казну од пар стотина евра и настави да ради као да се ниста није десило. Људи су једноставно 200, не 100, година испред нас. У СВЕМУ.

Name

Национално питање у РС:

28.05.2019 10:22

Ако оде Тегелтија, ко це затаска криминалне радње Додика и Лукаца?

Name

ТИТО

28.05.2019 10:51

ЗИВЕО ПЕРИЦ И МИЦЕ СЛОВЕНАЦ ЦУТИ

Name

Ре Дудук

28.05.2019 12:27

Ма вала нек ставља кога оће, ал нек само ово зубато и бахато створење од*ебе!

Name

ТИТО

28.05.2019 15:32

ЦЕЛАВИ КРИМИНАЛАЦ ЗАТВОР ЗА ТЕГЕЛТИЈУ

Name

Само тако

28.05.2019 17:09

Овакви као г. Периц морају дици глас

Name

Јелена Нзујска

28.05.2019 17:19

Кад би било висе судија као сто је Приц. На залост,мон је апсолутна мањина

Name

ТВ дуел

28.05.2019 17:39

Врх врхова је њихов ТВ дуел. Слино пјенио од немоци. Стари и прекаљени вук га разбио

Name

Петрицх

28.05.2019 17:42

Бранко Периц није рекао ниста ново. Питање је само да ли се иста мозе промијенити у правосудју огрезлом до гусе у криминал

Name

Бурдуш

28.05.2019 19:44

Сада је веома интересантно видјети ко даје подршку криминалу. Криминалци бране криминалце. Ако је неко, како сам каже, има на стотине таквих састанака, можемо замислити колико је пута био поткован. Не може се подбити све и кад би хтио.

Name

Зрела Круска

29.05.2019 05:21

Ако има бога у паклу горицес, казе једна пјесма. Тако це и данас бити. Ако има народа, поднијеце оставку. У паклу горице. Медјутим, овдје проблем није Милан. Он је само колатерална стета. Сам себе је укопао у старту, тј. хватајуци се у дјавоље коло. У које да би усао добијес функцију, а да би он из њега изасао, не смије сати оставку. Он би Јадник Потковани по и у радио, али не смије, не мозе. Повампирени Сектаси (а о Криминализованој Секти је Ријец) знају да би тада Слино пропјевао и дземпер би поцео да се осипа. Нема, Милане назад. Сједи ту гдје јеси, и цекај судњи дан. Повампирени Сектаси су ти вец припремили замјену, али није моменат да то објелодане. Ако се ниси на вријеме довољно потковао, старост цес доцекати са подераним дземпером. Јер це се дземпер, у медјувремену осути. Сви знају за ста си наградјен, и ко те је наградио. Кад се тајнкамен темељац измакне, а ту смо негдје, попадацете сви ко зреле круске

Name

Ре

29.05.2019 06:33

Свака част! Рекао ста мисли без увијења. Данас је то ријетко!

Name

Периц за Нобелову

29.05.2019 07:12

Бас тако Попу поп, Бобу боб

Name

Судија судији у брк

29.05.2019 14:06

Залосно је да колеге морају да прозивају колеге због криминала. Периц је имао моралну обавезу да то уради кад други нису хтјели. Браво

Name

Бранко

29.05.2019 16:29

Свака част овом великом човјеку. Тегелтија није свјестан, боље рећи закржљао је и ако је на тој високој позицији, да ће ова афера да га тотално уништи уколико буде и даље игнорисао оставку. Ипак је то веома увезан ланац и они су господари нашег живота, те људи бјеже из тих окова.

Name

Аферим

29.05.2019 20:27

Аферим јунаце Перицу

Name

Др11

28.05.2019 08:10

Свака на мјесту. Стварно није ми јасно шта све треба да се деси да додје до промјена у овој држави. Људи лоповлук оправдавају све чешће чујем као и ти би узимао да си на његовом мјесту. Па неби узимао посто нисам ни гладан а ни болестан у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

28.05.2019 08:52

десиће се оно што корумпираним одговара а то је да се све заборави.. а да би се заборавило потребно је да нема људи који памте а ускоро неће бити људи јер ће се срби из српске иселити и изумријети.. једини начин да они опстану је да сви изумремо и несзанемо, тако ће они уништити српску спашавајући себе и новац...

Name

Хунта у РС

28.05.2019 10:32

Није ред да папак у РС да оставку! Јер онда пада хунта на власти.

Name

Крле

28.05.2019 08:13

Сурова истина и реалност у пропалој дрзави. Хвала за теxт г.Перицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

инспектор

28.05.2019 08:18

Сви председници судова су дали заклетву Тегелтији у Бакинцима (код Лакташа) да ће га покорно слушати и напојнице од "поткивања" дијелити; Тегет:председник:судија=70%:20%:10%

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени хоризонти

28.05.2019 08:21

Највећи број вас је уназад 20-ак година укаљао функцију којом се бави и сви сте на одредјен начин повезани са политиком а то потврдјује одлазак аутора овог текста на канабе америчком амбасадору иако је погодио са овим текстом. Судија је Бог, господар, владалац, институција у сваком друштву и било какав контакт са амбасадорима без обзира што долазе из земље гдје су уставност и законитост Божје слово би се сматрао светогрдјем и повредом судијске функције. И то зато што легитимитет независности у вршењу судијске функције не добијате од амбасадора, ВСТС па чак ни скупштине него од народа а који је једини суверен јер се пресуде ваљда и доносе у име тог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21-век-васкрсење

28.05.2019 13:27

те 2003 године десио се геноцид поштених судија , када је међународна заједница довела са штапа и канапа особе да раде у правосуђу. кад је багра те 2003 године навалила , ал ни тад као ни сад приоритет нису имале особе које су биле од пера, већ опет они који никад нису били добри. знају они сви ко су то, нетреба се наводити име, има их још живих, а има их богами и под земљом. Овај ћелави је дошао касније , кад је већ тад ове смрадове требало штитити. Ал ја вјерујем да је овом ћеловом крај , можда не за мјесец ал за две ће бити душо гоод бy и језик за зубе.

Name

Ре 21

28.05.2019 15:31

Те 2003.год.странци су оцистили правосудје од свакакве фљаке. Е онда кад је Милорад Новковиц досао на цело ВСТВ онда је сву ону фљаку вратио у правосудје И јос довео овакве као сто је Муцо. Е тако је било.

Name

Ботиц

28.05.2019 19:47

Црвени су увијек били црвени, а дрвени дрвени. Ти Ботицу ниси ниста.. Нити смрдис нити мирисес.

Name

Мицко марин

28.05.2019 19:49

Нама це сванути само на оном свијету. Прије не. Толико су криминалци овладали насим зивотима. Не мозес их истријебити ни са Тоталом. То се односи и на Потковановица

Name

тајни агент

28.05.2019 08:21

У свим државним институцијама се поткива, имају уходани коњовоци. Знам како раде у једној државној служби, од запошљавања до рјешавања предмета/жалби и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре тајни агент

28.05.2019 19:50

Тако је у свим дрзавним институцијама.

Name

Суспендовање- никаква оставка!

28.05.2019 08:26

Не само оставка него одговорност за стање у тузилству!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калдераа

28.05.2019 08:42

О какво суспендовањее пред закон и у затвор и одузимање имовине и то по хитном поступку !!!па све институције магија политицко тајкунска је заробила !те институције раде и стите криминалце а не народ народ бјези на све стдедјране од тога злнаридна заједница само мало забринута !! Зло невидјено на овим просторима пљацка стољеца у 21 вијеку !ма невидјенооооооооо доклеееееееееее

Name

Банда је то

28.05.2019 19:51

Тако је јаране. Одмах у затвор. Какве оставке. Банда је то

Name

реалност

28.05.2019 08:33

На ста јос овај криминалац цека? Нема ко да му суди , или ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2019 14:57

Нема ко да му суди! Ал ја мислим да би народ ту требао мало боље да се ангажује!

Name

Удри банду

28.05.2019 19:52

Све то треба усраном мотком. Какви судови какви бакраци. Само мотка. Па удри банду

Name

Бране

28.05.2019 08:39

Да ли неко из медија може питати предсједника Удружења судија РС на основу чега даје подршку предсједнику ВСТС-а? Ако изузмемо чињеницу да је реизбор за предсједника Основног суда БЛ у току, сваки други одговор нема смисла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нецасни

28.05.2019 11:46

Ево засто. Сви судови"судска пирамида", да не набрајам, све криминал и корупција,све умрезено. А за привредни криминал посебна, недосирљива, непробојна, специјална мреза хоботнице.

Name

РЕ Бране

28.05.2019 19:54

Ста има неко да их пита. Зна се. лопови и криминалци стите лопове и криминалце.

Name

Ккккк

28.05.2019 08:47

Свако нормалан би сам поднио оставку! Нема друге само на улицу па до краја изгледа да други начин не постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КККК

28.05.2019 19:55

али они нису нормални и зато не дају оставке. Мисле да су они дрзава и да је дрзава њихова. Не треба имати илузију да це икада бити нормалнии. Другим ријецима, да це дати оставку

Name

Еx

28.05.2019 08:57

Свака цаст гдину Перицу! Цовјек има знање и ауторитет за разлику од ових полуписмених и подобних кадрова који су запосјели многе институције и поистовјетили се с њима. Ово друство треба овакве људе као сто је судија Периц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

28.05.2019 09:09

Ниста се неце промијенити док се ми не промијенимо и не схватимо да ипак ми бирамо, пристајемо, не реагујемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Аурелија

28.05.2019 19:56

Није тацно да их ми бирамо. Они покраду. ИЗБОРЕ СВАКЕ

Name

Судија БЛ

28.05.2019 09:23

Када би притегнули дворског адвоката Миљкана Пуцара, па да исприча колико је добио намјештених пресуда и код којих судија земља би се отворила од стида. Он је само један од тих који уз помоћ Тегелтије договарају пресуде код одређених судија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЊЕ ГАСО

28.05.2019 20:00

СА ЛИ ЈЕ СУДИЈА ПАЊЕ ГАСО ЈЕДАН ОД ТИХ. НЕПИСМЕН, НЕСТРУЦАН, КУПЉЕНА ДИПЛОМА, УЛИЗИЦА, ПОЛТРОН, КУПЉЕН, ПОТКОВАН, РЕЗИМЛИЈА, ПАПАК, ДЕБЕОВАЦ (ОТАЦ МУ), СМОКЉО, СВИЊСКА ЊУСКА

Name

Музицај, клавијатуриста

30.05.2019 08:28

Пане, Пане, Гане, Гане, ја ко други. Јадник и великомуценик не зна да је снимљен. У поткивању. Ал га навукосе на танак лед Кепец и Компанија. Кад поцне бјезанија они це на Малдиве а он остати да се копрца у Црквеној. У властитом измету.

Name

Бања лука

28.05.2019 09:24

У градској управи је исто Боби Станаревић за сваку уцртану зграду узима један стан преко посредника зива истина а он сељацина неотесана из Карановца ругло цисто

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЈАСНО

28.05.2019 09:33

ОТКУД У ПОЛИТИЦИ ОВОЛИКО ФАЦА СА МАФИЈАСКИМ ЛИЦЕМ И ПОНАСАЊЕМ..ОТКУД У ЈЕДНОМ МОМЕНТУ ОВОЛИКО СРБА И СРПКИЊА ЛОПУЗА И ПРОФОТЕРА ..СТРАСНО..ТО ЛИЦЕ ТЕГЕЛТИЈЕ ДОДИКА МИСИЦКЕ РАЗНИХ ЦУЛУМА..ДЈОКИЦА МАЈКИЦЕВИХ..СПИРИЦЕВИЦ..БИСЕРКА ..СВЕ ТО КО ЛИСЦУРИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деx

28.05.2019 10:05

Не треба да поднесе оставку, наштимали сте му случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деире

28.05.2019 12:37

Браво! Треба да му се исплати одстета за претрпљену гризу савјести.

Name

Директ

28.05.2019 13:27

Настимао је он сам себи. Ови сто су га снимили, врло вјероватно су документовали само један у низу слуцајева.

Name

Длм

29.05.2019 07:15

Он мозда мозе да буде портир у суду или да скупља папирице около са таквим рјецником и цобанским ставом,а за функције судија предсједника вства и сл,се тразе високо квалификоване и моралне особе,које својим понасањем требају бити примјер.овако је он амнестирао све радње које он,а оцигледно и остали у савјету практикују,поткивање,дилање предмета у кафанама,и цијенкање са судијама и тузиоцима.само онакви као и он га могу подрзавати.

Name

гуз

28.05.2019 10:09

Свака цаст Перицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајиска

28.05.2019 10:12

Битанго оставка хапсите кретена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

28.05.2019 12:00

цовјек је потпуности у праву али зар критике правосудју мозе давати цовјек који је родонацелник обог правосудја као први предсједник ВСТС у два мандата, и који је обезбедио себи судијску функцију на једној од највецих функција у судовима и одмах по истеку мандата пресједника ВСТС поцео да критикује правосудје.Колико је тај критицар допринио овом стању у правосудју? Много, јер исто су се судије и тузиоци по вези и интервенцији и то партијској бирали и код њега.Зато би било морално да уцути или да призна и своју кривицу за стање у правосудју и заједно са Тегелтијом и Новаковицем поднесу оставке.

Name

Длм

29.05.2019 07:18

Није у реду,он је преузео функцију кад је било најтезе,кад су ударци били највеци,и кад је требао отици отисао је,а остао опет,као да у суду бих цвјетају рузе!а,овај је,добро реце периц,забио ексер и ковцег правосудја,а ови остали га носе на вјецни испрацај.

Name

Митар Мириц

28.05.2019 10:57

Засто нико не спомиње кадрове СДС-а у ВСТВ-у који подрзавају Тегелтију? Овамо као против, а њихови кадрови први дизу руку за дотицног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.05.2019 13:28

Ти су гурнути у други план и једино се цују преко Мектица.

Name

редукт

28.05.2019 11:11

то се само код нас грчевито држе за фотеље, као пијавице, свугдје у свијету, и најмања мрља или сумња функционери подносе оставке, а ови наши боже сачувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

.....

28.05.2019 11:17

Да је нормална земља, вец би био смјењен овако, не каките....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2019 12:13

У насем систему у опису радног мјеста оцигледно не стоји као могуцност подносења оставке.

Name

мислим

28.05.2019 12:10

Ову земљу се да растуре мафијаси а онда са парама у топлије крајеве ајде марво на изборе онај мој онај твој а они само своји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре судија

28.05.2019 14:48

Тацно зна се да то ради Миљкан Пуцар па то је јавна тајна да је преко Тегелтије добио велики број птесуда зато Тегелтија љетује по Тајланду,Куби Турској и другим јефтиним земљама.Адвокат Пуцар је дно дна то сви адвокати казу.Цовјек без морала цовјек који је у неким ситуацијама србенда теска а у неким веци муслиман него ходза.Додусе зwна му из те породице потице.Има сина пропалицу како га град зове трокрилни ормар

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

28.05.2019 15:01

Телгелтија треба да иде у затвор колико је тај мита примијо нема те појма мутнији је од лукаца све то похапсит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо Ц.

28.05.2019 17:10

Периц мора бити и агесиван, осим сто је струцан и паметан. Вола морас право у рогове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарре

28.05.2019 17:11

Ову неце устукнути ни пред тенковима Сфора на којима су досли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зупни Уред

28.05.2019 17:13

Ови су толико огрезли у криминал да не помазе ти 100 Перица. Само маљ па у главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сфор

28.05.2019 17:14

Зутокљунци, како сте досли, тако цете и отици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

28.05.2019 17:20

Написи Перицу несто и за судије Уставног суда. Од њих све смрди па на доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бураз

28.05.2019 17:23

Гребес земљу која Бају нема, а ни Миту за судију. Било би нам досадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈајинЦи

28.05.2019 17:40

Бранко Перицу, морате се цесце огласавати са оваквим коментарима. Ударате право у сриду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аванти Пополо

28.05.2019 19:41

Само напријед професоре. Овој багри мора да додје крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефто М.

28.05.2019 19:42

Један је судија Периц Бранко. Да му се да подрска и функција оцистио би кукољ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунира П.

28.05.2019 19:43

само слога Тегелтију мозе смијенити. Један цланак судије Перица не мозе иако говори сам за себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињенично

28.05.2019 19:46

Чланак судије Бранка Перића обилује чињеницама. Као и обично. Нема се шта ни додати ни одизети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док ме

29.05.2019 13:53

Тегелтија,Јукићева,,Арбен су највећи криминалци и корупирано нестручне особе са купљеним дипломама сколске спреме ,плагијатима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

31.05.2019 05:04

Овај казе да нема ко да прикљуци инфузију правосуду.Па засто он то нр уцини?Богом је дат за то.Такав капацитет,а нико га не користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гинкоцел

31.05.2019 05:09

А засто се Периц не прихвати неке знацајније функције,велики је капацитет?

ОДГОВОРИТЕ