Ф1: Хамилтон "преживио" Ферстапена и "ћелаве" гуме!

Луис Хамилтон је победу на Великој награди Монака посветио преминулој легенди овог спорта Никију Лауди.  Хамилтон освојио Монако и победу посветио Лауди.  Мерцедес добио и шесту трку у сезони.

Остали спортови 26.05.2019 | 21:20
Ф1: Хамилтон "преживио" Ферстапена и "ћелаве" гуме!
Наставља се „терор“ Мерцедеса у сезони Формули 1. Шеста трка у сезони и шести тријумф Сребрне стреле. Победу у Великој награди Монака однео је Луис Хамилтон, после жестоке борбе са Максом Ферштапеном до самог краја.

Хамилтон је дошао до 77. победе у каријери, а учврстио је и вођство у генералном поретку, испред клупског колеге Валтерија Ботаса. Британски ас, актуелни светски првак, посветио је овај тријумф легендарном Никију Лауди, који је преминуо ове недеље.

Луис је успео да први прође кроз циљ, иако је имао у финишу велике проблеме са гумама.

Макс Ферштапен је возио одличну трку у Монте Карлу, али је на крају због казне заузео тек четврту позицију, иза Себастијана Фетела и Валтерија Ботаса.

Луис Хамилтон је издржао све!

Британски возач је на истом сету гума "одвезао" преко 60 кругова и на крају се попео на највиши подијум на Великој награди Монака, а победу је посветио преминулој легенди овог спорта Никију Лауди, у чију част је носио црвени качкет.

"Борио сам се у стилу Никија. Знам да је гледао ово од горе, хтео сам да га учиним поносним", рекао је возач Мерцедеса у интервјуу на улицама Монте Карла.

Хамилтон је трку завршио у одличном времену (1:43:28.437), након што је "преживео" напад Макса Ферстапена на два круга до краја.

Макс је имао "минус" пет секунди због прекршаја по изласку из бокса, тако да иако је на циљ стигао као други - завршио је на четвртом месту - иза Себастијана Фетела и Валтерија Ботаса.

Због поменутог инцидента с краја трке покренута је такође истрага против Ферстапена.

На петој позицији завршио је још један Ред Бул, после одличне трке Пјера Гаслија који је имао и најбржи круг, док су у десет најбоље пласираних били и Карлос Саинц (Мекларен), Данил Квјат и Александер Албон (Торо Росо), Данијел Рикардо (Рено) и Роман Грожан (Хас).

Млади возач Шарл Леклер из Ферарија,који није био задовољан екипом због лоших квалификација, трку је завршио у раној фази тако да је остао без бодова пред домаћим навијачима.

Ово је иначе 77 победа за Хамилтона у каријери, а испред њега је још само Михаел Шумахер који је током каријере уписао 14 више. Уједно, петоструком шампиону је ово већ четврта ове сезоне и има два друга места.

ВН Монака: 1. Хамилтон (Мерцедес), 2. Фетел (Ферари), 3. Ботас (Мерцедес), 4. Ферштапен (Ред Бул), 5. Гасли (Ред Бул), 6. Саинц (Мекларен), 7. Квајт (Торо Росо), 8. Албон (Торо Росо)...

Генерални поредак: 1. Хамилтон 137 бодова, 2. Ботас 120, 3. Фетел 82, 4. Ферштапен 78, 5. Леклерк 57, 6. Гасли 31...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар