F1: Hamilton "preživio" Ferstapena i "ćelave" gume!

Luis Hamilton je pobedu na Velikoj nagradi Monaka posvetio preminuloj legendi ovog sporta Nikiju Laudi.  Hamilton osvojio Monako i pobedu posvetio Laudi.  Mercedes dobio i šestu trku u sezoni.

Ostali sportovi 26.05.2019 | 21:20
F1: Hamilton "preživio" Ferstapena i "ćelave" gume!
Nastavlja se „teror“ Mercedesa u sezoni Formuli 1. Šesta trka u sezoni i šesti trijumf Srebrne strele. Pobedu u Velikoj nagradi Monaka odneo je Luis Hamilton, posle žestoke borbe sa Maksom Ferštapenom do samog kraja.

Hamilton je došao do 77. pobede u karijeri, a učvrstio je i vođstvo u generalnom poretku, ispred klupskog kolege Valterija Botasa. Britanski as, aktuelni svetski prvak, posvetio je ovaj trijumf legendarnom Nikiju Laudi, koji je preminuo ove nedelje.

Luis je uspeo da prvi prođe kroz cilj, iako je imao u finišu velike probleme sa gumama.

Maks Ferštapen je vozio odličnu trku u Monte Karlu, ali je na kraju zbog kazne zauzeo tek četvrtu poziciju, iza Sebastijana Fetela i Valterija Botasa.

Luis Hamilton je izdržao sve!

Britanski vozač je na istom setu guma "odvezao" preko 60 krugova i na kraju se popeo na najviši podijum na Velikoj nagradi Monaka, a pobedu je posvetio preminuloj legendi ovog sporta Nikiju Laudi, u čiju čast je nosio crveni kačket.

"Borio sam se u stilu Nikija. Znam da je gledao ovo od gore, hteo sam da ga učinim ponosnim", rekao je vozač Mercedesa u intervjuu na ulicama Monte Karla.

Hamilton je trku završio u odličnom vremenu (1:43:28.437), nakon što je "preživeo" napad Maksa Ferstapena na dva kruga do kraja.

Maks je imao "minus" pet sekundi zbog prekršaja po izlasku iz boksa, tako da iako je na cilj stigao kao drugi - završio je na četvrtom mestu - iza Sebastijana Fetela i Valterija Botasa.

Zbog pomenutog incidenta s kraja trke pokrenuta je takođe istraga protiv Ferstapena.

Na petoj poziciji završio je još jedan Red Bul, posle odlične trke Pjera Gaslija koji je imao i najbrži krug, dok su u deset najbolje plasiranih bili i Karlos Sainc (Meklaren), Danil Kvjat i Aleksander Albon (Toro Roso), Danijel Rikardo (Reno) i Roman Grožan (Has).

Mladi vozač Šarl Lekler iz Ferarija,koji nije bio zadovoljan ekipom zbog loših kvalifikacija, trku je završio u ranoj fazi tako da je ostao bez bodova pred domaćim navijačima.

Ovo je inače 77 pobeda za Hamiltona u karijeri, a ispred njega je još samo Mihael Šumaher koji je tokom karijere upisao 14 više. Ujedno, petostrukom šampionu je ovo već četvrta ove sezone i ima dva druga mesta.

VN Monaka: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Fetel (Ferari), 3. Botas (Mercedes), 4. Ferštapen (Red Bul), 5. Gasli (Red Bul), 6. Sainc (Meklaren), 7. Kvajt (Toro Roso), 8. Albon (Toro Roso)...

Generalni poredak: 1. Hamilton 137 bodova, 2. Botas 120, 3. Fetel 82, 4. Ferštapen 78, 5. Leklerk 57, 6. Gasli 31...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar