Расплет у Русији: Локомотива у Лиги шампиона!

Локомотива због гола у гостима у Лиги шампиона! ЦСКА директно у ЛЕ, радост и за Партизан! Краснодар ће морати да се задовољи квалификацијама, Чалов први стрелац лиге!

Фудбал 26.05.2019 | 16:13
Расплет у Русији: Локомотива у Лиги шампиона!
Лига шампиона ће се, ипак, опет играти у Мосвки. Лане су и Локомотива и ЦСКА представљали Русе у елитном европском купу, а у такмичарској 2018/19 привилегију да уцрта главни град на мапу Старог континента имаће Железничари, пошто су у последњем колу Премијер лиге извадили улазницу за групну фазу и у квалификације потиснули Краснодар, с којим су се тркали у завршници сезоне.

Локомотиви је други везани пласман у Лигу шампиона донео Мануел Енрике Фернандеш. Портуигалски везиста постио је све од октобра, кад је погодио на гостовању Јенисеју, да би прорадио кад је било најважније, савио је кифлу у 39. минуту и из слободног ударца утолио глад навијача на трибинама РЗД арене. Руку на срце, могао је баш Фернандеш да испадне трагичар, у другом делу промашио је пенал, очајно извео ударац са 11 метара, омогућио голману Александру Беленову да се истакне и сачува наде Уфи да може до изненађења.

Авај, остало је 1:0, иако би – само да су гости дали гол, изједначили или преокренули - озбиљна туга настала у Москви, а радовали би се у Краснодару. Тим са југа Русије је тукао Рубин из Казања (1:0) поготком Швеђанина Виктора Клаесона. У том тренутку било је обавјено само пола посла за Зелене, јер им је за пробој на друго место и директну промоцију у Лигу шампиона био потребан кикс Локомотиве. И то због слабијег односа у међусобним сусретима, пошто је Краснодар добио код куће 2:1, а оражен на страни 0:1. Нису домаћини дочекали да им Уфа помогне, па ће због тог једног гола примљеног на свом терену морати у квалификације од трећег кола,  што је ипак велики успех за тим Мурада Мусаева за који је 90 минута одиграо српски репрезентативац Урош Спајић.

Од раније се знало да Зенит као првак иде директно у Лигу шампиона (и то у први шешир на жребу), а последње коло одагнало је дилему око расподела улазница за Лигу Еворпе. Убедљивом победом над Самаром (6:0) ЦСКА је избио на трећу позицију и осигурао место у групној фази другхог о важности УЕФА такмичења, док ће Спартак – пошто је изгубио од Оренбурга у гостима захваљујући спектакуларном голу Рикарда Алвеса из слободњака  – морати да се задовољи квалификацијама. Овакав расплет одговара београдском Партизану, јер су му све веће шансе да буде носилац у плеј-офу квалификација за Лигу Европе, пошто је сад једно место изнад црте у пројектованом жребу.

Из друштва најбољих су од раније испали Јенисеј и Анжи, у баражу се сатсају Крила Совјетов - Нижњи, односно Уфа - Том, мечеви су на програму 30. маја и 2. јуна.

Захваљујући два поготка у последњој рунди против Самаре млади нападач ЦСКА Фјород Чалов је са 15 голова најбољи стрелац првенства.

РУСИЈА, 30. КОЛО

Ахмат – Ростов 1:0 (1:0)
/Ембенге 38/

Анжи – Урал 0:2 (0:0)
/Погребњак 56, Бризгалов 59/

ЦСКА Москва – Самара 6:0 (1:0)
/Чалов 4, 73, Магнусон 48, Бијол 52, Сигурдсон 56, Обљаков 80/

Динамо Москва – Арсенал Тула 3:3 (2:1)
/Лардосо 2, Панченко 29, 60 – Марков 16 аг, Мизров 52 пен, Гррбатенко 84/

Краснодар – Рубин 1:0 (0:0)
/Клаесон 59/

Локомотива – Уфа 1:0 (1:0)
/Фернандеш 39/

Оренбург – Спартак 2:0 (1:0)
/Алвес 8, Куклишев 90+4/

Зенит – Јенисеј 4:1 (1:0)
/Азмун 26 пен, Дриуси 57, 71, Јерокин 60 – Торбински 84/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар