Rasplet u Rusiji: Lokomotiva u Ligi šampiona!

Lokomotiva zbog gola u gostima u Ligi šampiona! CSKA direktno u LE, radost i za Partizan! Krasnodar će morati da se zadovolji kvalifikacijama, Čalov prvi strelac lige!

Fudbal 26.05.2019 | 16:13
Rasplet u Rusiji: Lokomotiva u Ligi šampiona!
Liga šampiona će se, ipak, opet igrati u Mosvki. Lane su i Lokomotiva i CSKA predstavljali Ruse u elitnom evropskom kupu, a u takmičarskoj 2018/19 privilegiju da ucrta glavni grad na mapu Starog kontinenta imaće Železničari, pošto su u poslednjem kolu Premijer lige izvadili ulaznicu za grupnu fazu i u kvalifikacije potisnuli Krasnodar, s kojim su se trkali u završnici sezone.

Lokomotivi je drugi vezani plasman u Ligu šampiona doneo Manuel Enrike Fernandeš. Portuigalski vezista postio je sve od oktobra, kad je pogodio na gostovanju Jeniseju, da bi proradio kad je bilo najvažnije, savio je kiflu u 39. minutu i iz slobodnog udarca utolio glad navijača na tribinama RZD arene. Ruku na srce, mogao je baš Fernandeš da ispadne tragičar, u drugom delu promašio je penal, očajno izveo udarac sa 11 metara, omogućio golmanu Aleksandru Belenovu da se istakne i sačuva nade Ufi da može do iznenađenja.

Avaj, ostalo je 1:0, iako bi – samo da su gosti dali gol, izjednačili ili preokrenuli - ozbiljna tuga nastala u Moskvi, a radovali bi se u Krasnodaru. Tim sa juga Rusije je tukao Rubin iz Kazanja (1:0) pogotkom Šveđanina Viktora Klaesona. U tom trenutku bilo je obavjeno samo pola posla za Zelene, jer im je za proboj na drugo mesto i direktnu promociju u Ligu šampiona bio potreban kiks Lokomotive. I to zbog slabijeg odnosa u međusobnim susretima, pošto je Krasnodar dobio kod kuće 2:1, a oražen na strani 0:1. Nisu domaćini dočekali da im Ufa pomogne, pa će zbog tog jednog gola primljenog na svom terenu morati u kvalifikacije od trećeg kola,  što je ipak veliki uspeh za tim Murada Musaeva za koji je 90 minuta odigrao srpski reprezentativac Uroš Spajić.

Od ranije se znalo da Zenit kao prvak ide direktno u Ligu šampiona (i to u prvi šešir na žrebu), a poslednje kolo odagnalo je dilemu oko raspodela ulaznica za Ligu Evorpe. Ubedljivom pobedom nad Samarom (6:0) CSKA je izbio na treću poziciju i osigurao mesto u grupnoj fazi drughog o važnosti UEFA takmičenja, dok će Spartak – pošto je izgubio od Orenburga u gostima zahvaljujući spektakularnom golu Rikarda Alvesa iz slobodnjaka  – morati da se zadovolji kvalifikacijama. Ovakav rasplet odgovara beogradskom Partizanu, jer su mu sve veće šanse da bude nosilac u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je sad jedno mesto iznad crte u projektovanom žrebu.

Iz društva najboljih su od ranije ispali Jenisej i Anži, u baražu se satsaju Krila Sovjetov - Nižnji, odnosno Ufa - Tom, mečevi su na programu 30. maja i 2. juna.

Zahvaljujući dva pogotka u poslednjoj rundi protiv Samare mladi napadač CSKA Fjorod Čalov je sa 15 golova najbolji strelac prvenstva.

RUSIJA, 30. KOLO

Ahmat – Rostov 1:0 (1:0)
/Embenge 38/

Anži – Ural 0:2 (0:0)
/Pogrebnjak 56, Brizgalov 59/

CSKA Moskva – Samara 6:0 (1:0)
/Čalov 4, 73, Magnuson 48, Bijol 52, Sigurdson 56, Obljakov 80/

Dinamo Moskva – Arsenal Tula 3:3 (2:1)
/Lardoso 2, Pančenko 29, 60 – Markov 16 ag, Mizrov 52 pen, Grrbatenko 84/

Krasnodar – Rubin 1:0 (0:0)
/Klaeson 59/

Lokomotiva – Ufa 1:0 (1:0)
/Fernandeš 39/

Orenburg – Spartak 2:0 (1:0)
/Alves 8, Kuklišev 90+4/

Zenit – Jenisej 4:1 (1:0)
/Azmun 26 pen, Driusi 57, 71, Jerokin 60 – Torbinski 84/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar