Портова година за заборав: Оде и Куп у Лисабон!

Спортинг спасио сезону ударцима са беле тачке и стигао до 17. трофеја у клупској историји!

Фудбал 26.05.2019 | 09:54
Портова година за заборав: Оде и Куп у Лисабон!
Једном делу Лисабона титула, а другом - куп! Остаде Порто без знамења ове сезоне, јер други трофеј, онај мање важан, иде Спортингу који је у финалу Купа Португалије преко "несрећних" Змајева обојио сезону у успешну. Тим холандског тренера Марсела Кајзера савладао је на Националном стадиону у Оеирашу великог ривала после продужетака и пенала - 5:4 (2:2, 1:1, 1:1), након огромне драме и велике борбе.

Опет је бела тачка била кобна по избранике Сержа Консеисаоа који су се показали као потпуни губитници када се о титули одлучује ударцима с 11 метара. Веровали или не, чак седам узастопних последњих дуела који су се одлучивали пеналима Порто је изгубио, а четири пута са беле тачке га је тукао само Спортинг у последње две сезоне. Лагани мат и велико славље Лавова.Укупно 17. куп у историји и на неки начин наставак жетве трофеја, јер је претходне и ове године освојен Лига куп, па зелено-бели имају разлога за задовољство.

Синоћ је пресудио промашај Фернанда у шестој серији, након којег је нападач Лавова Фелипе донео радост екипи са стадиона Жоао Алваладе. Заслужену, јер је Спортинг био и бољи током свих 120 минута, али му је пехар умало измакао у 121. када је Порто чудесно преко свог дефанзивца Фелипеа стигао до изједначења из буквално последњег ударца на мечу. А деловало је да ће Спортинг славити захваљујући поготку Баса Доста у првом продужетку.

Бивши центарфор Волфзбурга и Херенвена је у 101. минуту умакао пажњи чувара, сачекао центаршут Акуњес левог крила, помогао му је својски неспретном интервенцијом каснији херој штопер Фелипе, а такве поклоне 29-годишњи шпиц не одбија. Посебно што је утисак да је Кајзеров тим у свему надвисио Порто и сервирао берзопотезну освету за пораз у лигашком обрачуну пре седам дана.

И тад је Спортинг боље отворио утакмицу, имао предност, да бу у финишу примио два гола, али је вечерас, у много битнијем деулу, све дошло на наплату. Пре тог Достовог гола - његовог 23. у сезони рачунајучи сва такмичења - Зелени су показали карактер и успели захваљујући капитену Бруну Фернандешу да се врате у игру само који минут пошто је ривал први потегао и повео преко Соареша.

Но, један од најефикаснијих везиста планете није се мирио са примљеним голом у завршном нападу у првом полувремену одапео је стрелу са 20-ак метара, лопта на путу ка мрежу закачила Данила таман толико да превари голмана Вању, за укупно 33. гол човека за којег се интересује Пеп Гвардиола. И управо је Бруноопет био вечерас један од најбољих играча и човек који се побринуо да се зелено-бели део Лисабона вечерас радује.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар