Тако то раде Нијемци - озбиљно, плански и студиозно!

Бајерн и Кадер-Планунг 2021. . .  Тимо Вернер и Каи Хаверц стижу за годину дана као шлаг на торту. . .

Фудбал 26.05.2019 | 12:44
Тако то раде Нијемци - озбиљно, плански и студиозно!
Бајерн ће предстојећег лета бити један од најактвнијих клубова на фудбалској пијаци и то је свима јасно. О томе јавно говоре и водећи људи минхенског гиганта Ули Хенес и Карл Хајнц Румениге. Заправо, Баварци су велики део посла већ обавили када су закључили трансфере Лукаса Ернандеза (80.000.000) и Бенжамана Павара (35.000.000), чиме су реновирали задњу линију. То је био лакши део посла, сада предстоји онај тежи.   

Претходних дана писали смо да су у току преговори са Леројем Санеом из Манчестер Ситија, односно да се није одустало од суперталентованог Енглеза из Челсија Калума Хадсона Одоија. Довођење немачког репрезентативца из данашње перспективе делује као реалност,  с обзиром да је Пеп Гвардиола дао зелено светло за трансфер, а млади крилни нападач прихватио понуду која подразумева петогодишњи уговор и нето плату од 10.000.000 евра по сезони. Посао са Плавцима око Хадсона Одоија неће ићи тако лако због Челсијеве забране трансфера, али о том потом. Поред ова два играча Бајерн је нациљао и задњег везног из Атлетика - Родрија, међутим, ту ће имати жестоку конкуренцију у Манчестер Ситију и још неким богатим клубовима. 

То су, мање-више, планови за надолазећи прелазни рок. Али ту се Бајернов Кадер-Планунг не завршава. Челници седмоструког узастопног шампиона Немачке гледају још мало даље у будућност. И наводно већ имају идеју за лето 2020. А она гласи: Тимо Вернер за попуну навале и Каи Хаверц за новог вођу везног реда.  

Нападач РБ Лајпцига већ месецима се помиње као потенцијално појачање Бајерна за наредну сезону, али како време одмиче све су мање шансе да се то догоди. Новом првом шпицу немачког националног тима уговор истиче баш у лето 2020, а он за сада нема намеру да га продужи. Та чињеница у неку руку олакшава посао Бајерну, мада челници Бикова не одустају и покушавају да убеде Вернера да стави параф на много богатији споразум о наставку сарадње. Баварци су се већ доста истрошили, озбиљан новац тек ће искеширати за Санеа, вероватно и за Одоија, па ће се стрпити још годину дана. Брзоноги нападач биће им доступан већ кроз седам месеци. Наравно, за потпис предуговора...  

У прилог оваквом развоју ситуације говори и чињеница да је Бајерн из Хамбургера довео Јан Фијете Арпа, младог и талентованог нападача, тек колико да попуни празнину насталу одласком Сандра Вагнера, замена Роберта Левандовског. А ту је и Томас Милер да ускочи у сам шпиц, ако загусти. Дакле, шпиц овог лета апсолутно није приоритет и Бајерн може да се сачека слободног Вернера. 

"Не би био толико сигуран да ће Вернер овог лета у Бајерн. Да су они апсолутно сигурни у своје жеље већ би нас званично контактирали са неком врстом захтева. Све друго било би необично за Бајерн, поготово што имамо добре односе са њима. Наша позиција се није променила, радимо све да Тимо не уђе у последњу уговора без договора о наставку сарадње", казао је јуче алфа и омега Лајпцига Ралф Рангник. 

Уосталом, да ће Вернер тешко овог лета променити средину говори и чињеница да Лајпциг још није ни на трагу његове замене. А говоримо о педантним и методичним Немцима, међу којима је Рангник најбољи пример таквог пословања. 

Каи Хаверц биће много тежа операција за Бајерн и вероватно будући клупски рекордер када је у питању обештећење издвојено за неког играча. Један од најперспективнијих везиста Европе има 19 година и преко 100 утакмица у Бундеслиги. Учинак фрапантан - 28 голова и 22 асистенције?! Ове сезоне изванредан, као тинејџер главни играч Леверкузена који успео да уведе у Лигу шампиона...

"Хаверц? Неће овог лета отићи у Бајерн, него следећег", открива за Билд бивши спортски директор Левера и човек близак Хенесу и Руменигеу - Рајнер Калмунд. "У Бајеру га желе још годину дана, али свесни су да га дуже не могу задржати. Надам се да че остати у Немачкој, а које је решење боље од Бајерна".

Веркселф има чврст уговор са Хаверцом, до 2022. што их ставља у лагодну позицију што се тиче преговора. КЈалмундова процена је да његов трансфер наредног лета не може бити мањи од 80-90 милиона евра. 

"Нема ни говора о трансферу Хаверца бар још годину дана. Добро ће му доћи још једна сезона овде, а после ћемо видети", казао је први оперативац Левера Руди Фелер. 

Лотар Матеус нема дилему да је овај момак играч сезоне у Бундеслиги и препоручио је Бајерену да што пре реагује...

"Он је чудо. Тако флексибилног играча нема у Немачкој, можда ни у Европи. Он је спреман да преузме сву одговорност на себе у доби од 19 година. Бајерн мора да га купи". 

Баварци су још почетком године обелоданили своју нову филозофију која ће подразумевати окупљање најбољих немачких играча у Минхену. Прављење немачке репрезентације у малом. Сви до сада наведени потези говоре да челници клуба заиста раде да тако и буде. Сане је можда већ сада најбоље немачко крило; Вернер је први нападач репрезентације; Каи Хаверц ће без сваке дилеме ускоро преузети палицу од Тонија Кроса и постати вођа у везном реду. Са постојећим кадром који предводе Мануел Нојер, Џошуа Кимих, Никлас Зуле, Леон Горецка, Серж Гнабри - ето Панцера, не у малом, него костура националног тима. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар