Томас Тухел, човјек коме се вјерује у Паризу!

Немац продужио сарадњу до 2021. године.  ПСЖ "избушио" Тухела, па потписао уговор с њим.  Управо због овог "саплитања", које су многи доживели и као доказ Тухелове немогућности да изгради ауторитет у Пари сен Жермену, претпостављало се да ће власници клуба потражити новог тренера и да ће то бити Масимилијано Алегри.

Фудбал 26.05.2019 | 12:06
Томас Тухел, човјек коме се вјерује у Паризу!
Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Томас Тухел продужио је данас уговор са тим клубом до јуна 2021. године.

Немачки тренер је у ПСЖ стигао пре годину дана, а иза њега је тешка прва сезона у којој је успео да само одбрани титулу шампиона Француске.

"Свеци" су испали из Лиге шампиона у осмини финала поразом код куће од Манчестер јунајтеда, а у финалу Купа декласирао их је Рен.

Због слабијих резултата од очекиваних медији су спекулисали да ће Тухел добити отказ, али је данас стављена тачка на те приче.

"Одушевљен сам што сам продужио уговор. Желим да захвалим клубу на поверењу које имају у мене и мој стручни штаб. Ово само појачава моју амбицију да овај тим, кроз напоран рад, одведем на врх. Сигуран сам да најбоље тек долази", рекао је Тухел.

Ова вест стигла је неколико дана после још једне непријатности коју је Немац доживео у Паризу, а везане за Нејмаров захтев да раније од осталих заврши сезону и отпутује у Бразил.

Управо због овог "саплитања", које су многи доживели и као доказ Тухелове немогућности да изгради ауторитет у Пари сен Жермену, претпостављало се да ће власници клуба потражити новог тренера и да ће то бити Масимилијано Алегри.

Није успео да освоји Лигу шампиона, доживео је својеврсну трагедију у реванш мечу осмине финала против Манчестер јунајтеда, али је на крају зарадио поверење управе Пари Сен Жермена. Томас Тухел је продужио своју верност на још годину дана, па ће у клуб остати до јуна 2021. године.

Немац је освојио првенство и Суперкуп Француске, стигао је у јуну 2018. године, а као главни квалитт истичу се његова модерна фудбалска визија, као и сјајан међуљудски однос који је иградио са играчима.

"Веома сам срећан и поносан због продужетка уговора и своје посвећености Пари Сен Жермену. Хвала председнику и целом клубу на поверењу које су указали мени и мом стручном штабу. Ово само повећава мој циљ да доведем овај тим на врх. Такође са дирнут подршком навијача. Уверн сам да долазе најбољи дани за клуб", поручио је Тухел.

Немац је надмашио све своје претходнике, пошто има највећи проценат победа (77,08). На клупи Светаца седео је 48 пута, забележио је 37 победа, пет ремија и шест пораза.

"Цела породица Пари Сен Жермена је одушевљана што је Тухел продужио уговор. Већ годину дана, Томас свакодневно доноси фантастичну енергију, не само играчима, већ читавом клубу. Наши навијачи су одмах примили сво тренера, који је увек вољан да подели своју анализу и емоције. Томас је велики обожавалац фудбала, тренер у исто време веома захтеван, али и вољан да саслуша друге. Томас има експертизу у игри, као и одличан менаџерски таленат. Одушевљени смо што можемо трајно да подржимо његове квалитете", поручио је Насер Ал Келаифи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар