Tomas Tuhel, čovjek kome se vjeruje u Parizu!

Nemac produžio saradnju do 2021. godine.  PSŽ "izbušio" Tuhela, pa potpisao ugovor s njim.  Upravo zbog ovog "saplitanja", koje su mnogi doživeli i kao dokaz Tuhelove nemogućnosti da izgradi autoritet u Pari sen Žermenu, pretpostavljalo se da će vlasnici kluba potražiti novog trenera i da će to biti Masimilijano Alegri.

Fudbal 26.05.2019 | 12:06
Tomas Tuhel, čovjek kome se vjeruje u Parizu!
Trener fudbalera Pari Sen Žermena Tomas Tuhel produžio je danas ugovor sa tim klubom do juna 2021. godine.

Nemački trener je u PSŽ stigao pre godinu dana, a iza njega je teška prva sezona u kojoj je uspeo da samo odbrani titulu šampiona Francuske.

"Sveci" su ispali iz Lige šampiona u osmini finala porazom kod kuće od Mančester junajteda, a u finalu Kupa deklasirao ih je Ren.

Zbog slabijih rezultata od očekivanih mediji su spekulisali da će Tuhel dobiti otkaz, ali je danas stavljena tačka na te priče.

"Oduševljen sam što sam produžio ugovor. Želim da zahvalim klubu na poverenju koje imaju u mene i moj stručni štab. Ovo samo pojačava moju ambiciju da ovaj tim, kroz naporan rad, odvedem na vrh. Siguran sam da najbolje tek dolazi", rekao je Tuhel.

Ova vest stigla je nekoliko dana posle još jedne neprijatnosti koju je Nemac doživeo u Parizu, a vezane za Nejmarov zahtev da ranije od ostalih završi sezonu i otputuje u Brazil.

Upravo zbog ovog "saplitanja", koje su mnogi doživeli i kao dokaz Tuhelove nemogućnosti da izgradi autoritet u Pari sen Žermenu, pretpostavljalo se da će vlasnici kluba potražiti novog trenera i da će to biti Masimilijano Alegri.

Nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, doživeo je svojevrsnu tragediju u revanš meču osmine finala protiv Mančester junajteda, ali je na kraju zaradio poverenje uprave Pari Sen Žermena. Tomas Tuhel je produžio svoju vernost na još godinu dana, pa će u klub ostati do juna 2021. godine.

Nemac je osvojio prvenstvo i Superkup Francuske, stigao je u junu 2018. godine, a kao glavni kvalitt ističu se njegova moderna fudbalska vizija, kao i sjajan međuljudski odnos koji je igradio sa igračima.

"Veoma sam srećan i ponosan zbog produžetka ugovora i svoje posvećenosti Pari Sen Žermenu. Hvala predsedniku i celom klubu na poverenju koje su ukazali meni i mom stručnom štabu. Ovo samo povećava moj cilj da dovedem ovaj tim na vrh. Takođe sa dirnut podrškom navijača. Uvern sam da dolaze najbolji dani za klub", poručio je Tuhel.

Nemac je nadmašio sve svoje prethodnike, pošto ima najveći procenat pobeda (77,08). Na klupi Svetaca sedeo je 48 puta, zabeležio je 37 pobeda, pet remija i šest poraza.

"Cela porodica Pari Sen Žermena je oduševljana što je Tuhel produžio ugovor. Već godinu dana, Tomas svakodnevno donosi fantastičnu energiju, ne samo igračima, već čitavom klubu. Naši navijači su odmah primili svo trenera, koji je uvek voljan da podeli svoju analizu i emocije. Tomas je veliki obožavalac fudbala, trener u isto vreme veoma zahtevan, ali i voljan da sasluša druge. Tomas ima ekspertizu u igri, kao i odličan menadžerski talenat. Oduševljeni smo što možemo trajno da podržimo njegove kvalitete", poručio je Naser Al Kelaifi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar