Шћеповић "погурао" Видеотон ка трофеју!

Двобој српских интернационалаца у мађарском финалу припао тиму Марка Николића.  Луђе не може: Два Марка у надокнади освојила куп! Николићу четврти трофеј за три сезоне, Шћеповић на „коти шест“.  Видеотон преокретом до славље уз импресивни учинак од десет победа на десет утакмица!

Фудбал 26.05.2019 | 09:16
Шћеповић "погурао" Видеотон ка трофеју!
МОЛ Види (преименовани "Видеотон") завршава и такмичарску 2018/19 са освојеним пехаром.

Пре 12 месеци, то је била мађарска титула, која се у тек завршеној сезони преселила у трофејну салу новог првака, Ференцвароша. Ове суботе увече, екипа Марка Николића донела је МОЛ Видију први трофеј Купа још од 2006. године.

Хонвед - МОЛ Види 1:2 (1:0)

Рођени Крагујевчанин и бивши играч Радничког Филип Холендер донео је Хонведу вођство голом у 14. минуту из пенала, који је славио и његов саиграч, српски дефанзивац Ђорђе Камбер, бивши члан ОФК Београда.

Међутим, екипу МОЛ Видија вратио је у игру бивши нападач Партизана Марко Шћеповић, ударцем у 79. минуту, после којег је потпуни преокрет и славље његовог тима "оверио" везиста из БиХ, Анел Хаџић.

Николићев тим тако је тријумфално завршио сезону током које је наступао у групној фази Лиге Европе.

Још једна сезона, још један трофеј у колекцији Марка Николића! И опет је, као и сваки пут кад је реч о српском стручњаку била драма, опет се одлучивало у фото-финишу и поново је некадашњи стратег Партизана изашао као слављеник, јер је у финалу Купа Мађарске савладао Хонвед, велепреокретом – 2:1 (0:1).

А јунак „српског Видија“ био је – Босанац. Ален Хаџић, некадашњи везсита турског Ескишехира и Штурма из Граца, у првом минуту надокнаде погодио је за експлозију одушевљена навијача из Секешфехервара и тотални обрт. Десет минута раније на 1:1 поравнао је некадашњи шпиц црно-белих, Марко Шћеповић 14. поготком у сезони и на психошком плану окренуо дешавања на терену у корист Видеотона. Од тог тренутка само се чекала пресуда Хонведу, а стигла је кад највише боли, у надокнади, иако је номинални домаћин у Будимпешти водио од 14. минута голом репрезентативца Филипа Холендера.

Само финале није било претерано квалитетно, виђено је чак 12 жутих картона, али у Видију због тога неће марити. Имају разлог за славље, опет су освојили пехар, другу годину везано, после шампионске титуле у претходној сезони, уз напомену да је између био репрезенативан у групној фази Лиге Европе, у конкуренцији Челсија, ПАОК-а и БАТЕ Борисова. Оно што трофеју даје посебну вредност је чињеница да је до њега стигао са свих десет победа из десет утакмица, уз импресивну гол-разлику 21:4.

Ово је Мол Видију тек други куп у историји (претходни, 2006), а Николићу укупно  четврти пехар у каријери који му се пише, јер је раније освојио титулу у Мађарској и дуплу круну са Партизаном у Србији. Памти му се и чињеница да је Олимпију оставио на првом месту 2016. пре него што је, због нефудбалских ствари, напустио Љубљану.

Марку Шћеповићу, пак, шести трофеј, пошто има три титуле са Партизаном, по једну са Олимпијакосом и Видијем и сад овај куп.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар