Šćepović "pogurao" Videoton ka trofeju!

Dvoboj srpskih internacionalaca u mađarskom finalu pripao timu Marka Nikolića.  Luđe ne može: Dva Marka u nadoknadi osvojila kup! Nikoliću četvrti trofej za tri sezone, Šćepović na „koti šest“.  Videoton preokretom do slavlje uz impresivni učinak od deset pobeda na deset utakmica!

Fudbal 26.05.2019 | 09:16
Šćepović "pogurao" Videoton ka trofeju!
MOL Vidi (preimenovani "Videoton") završava i takmičarsku 2018/19 sa osvojenim peharom.

Pre 12 meseci, to je bila mađarska titula, koja se u tek završenoj sezoni preselila u trofejnu salu novog prvaka, Ferencvaroša. Ove subote uveče, ekipa Marka Nikolića donela je MOL Vidiju prvi trofej Kupa još od 2006. godine.

Honved - MOL Vidi 1:2 (1:0)

Rođeni Kragujevčanin i bivši igrač Radničkog Filip Holender doneo je Honvedu vođstvo golom u 14. minutu iz penala, koji je slavio i njegov saigrač, srpski defanzivac Đorđe Kamber, bivši član OFK Beograda.

Međutim, ekipu MOL Vidija vratio je u igru bivši napadač Partizana Marko Šćepović, udarcem u 79. minutu, posle kojeg je potpuni preokret i slavlje njegovog tima "overio" vezista iz BiH, Anel Hadžić.

Nikolićev tim tako je trijumfalno završio sezonu tokom koje je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope.

Još jedna sezona, još jedan trofej u kolekciji Marka Nikolića! I opet je, kao i svaki put kad je reč o srpskom stručnjaku bila drama, opet se odlučivalo u foto-finišu i ponovo je nekadašnji strateg Partizana izašao kao slavljenik, jer je u finalu Kupa Mađarske savladao Honved, velepreokretom – 2:1 (0:1).

A junak „srpskog Vidija“ bio je – Bosanac. Alen Hadžić, nekadašnji vezsita turskog Eskišehira i Šturma iz Graca, u prvom minutu nadoknade pogodio je za eksploziju oduševljena navijača iz Sekešfehervara i totalni obrt. Deset minuta ranije na 1:1 poravnao je nekadašnji špic crno-belih, Marko Šćepović 14. pogotkom u sezoni i na psihoškom planu okrenuo dešavanja na terenu u korist Videotona. Od tog trenutka samo se čekala presuda Honvedu, a stigla je kad najviše boli, u nadoknadi, iako je nominalni domaćin u Budimpešti vodio od 14. minuta golom reprezentativca Filipa Holendera.

Samo finale nije bilo preterano kvalitetno, viđeno je čak 12 žutih kartona, ali u Vidiju zbog toga neće mariti. Imaju razlog za slavlje, opet su osvojili pehar, drugu godinu vezano, posle šampionske titule u prethodnoj sezoni, uz napomenu da je između bio reprezenativan u grupnoj fazi Lige Evrope, u konkurenciji Čelsija, PAOK-a i BATE Borisova. Ono što trofeju daje posebnu vrednost je činjenica da je do njega stigao sa svih deset pobeda iz deset utakmica, uz impresivnu gol-razliku 21:4.

Ovo je Mol Vidiju tek drugi kup u istoriji (prethodni, 2006), a Nikoliću ukupno  četvrti pehar u karijeri koji mu se piše, jer je ranije osvojio titulu u Mađarskoj i duplu krunu sa Partizanom u Srbiji. Pamti mu se i činjenica da je Olimpiju ostavio na prvom mestu 2016. pre nego što je, zbog nefudbalskih stvari, napustio Ljubljanu.

Marku Šćepoviću, pak, šesti trofej, pošto ima tri titule sa Partizanom, po jednu sa Olimpijakosom i Vidijem i sad ovaj kup.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar