Рутинских 9-0 Црвене звезде!

Екипа Милана Томића без проблема победила ОКК Београд, у претпоследњем колу Суперлиге.  Још једна мање. . .  Звезда с пола гаса славила против ОКК Београда (93:78), крај лигашког дела домаћег шампионата коначно на видику. . .

Кошарка 26.05.2019 | 00:03
Рутинских 9-0 Црвене звезде!
Црвену звезду мтс још 40 минута кошарке дели од перфектног скора уочи плеј-офа за домаћу титулу.

Ове суботе, у претпоследњем колу, бранилац трофеја без трзавица је остварио тријумф на Вождовцу, у утакмици коју је Милан Томић искористио да пружи шансу свим играчима.

ОКК Београд - Црвена звезда мтс 78:93 (17:27, 20:24, 18:25, 23:17)

Алекса Раданов (на слици) провео је највише времена на терену међу црвено-белима и за 26 и по минута допринео тријумфу са седам поена и четири скока, уз четири изгубљене лопте. Томић му је недавно послао поруку да мора да се потпуно фокусира на рад и кошарку, па га је у мечу против "клонфера" уврстио у стартну петорку.

Крај Раданова, стартери су били и најефикаснији играч шампиона, центар Мајкл Оџо (14 поена) и запажени крилни центар Мохамед Фаје (11п, 6 скокова). Њих двојица су заједно са Огњеном Добрићем (12 п) и остатком тима створили велику разлику, која је у 28. минуту износила дотад највећих "плус 23" (70:47).

Звезда је у хали "Мега Фацторy" наступила без Филипа Човића и Кејсија Риверса.

Томић је у последњем кварталу извео на терен играче са клупе, међу којима је Немања Ненадић завршио меч са 13 поена, осам асистенција, али и са шест изгубљених лопти, које је Звезда низала у већем делу меча, све до коначног збира од чак 26 испуштених поседа.

Ипак, тај минус у игри фаворита није ни на тренутак довело у питање његов тријумф. Капитен ОКК Београда Ђорђе Симеуновић постигао је 24 поена уз шест асистенција, али осим њега и Новака Мусића (14 п), домаћин није ни изблиза имао прилику да учини утакмицу равноправном, а резултат "отвореним".

Црвено-бели ће у среду имати шансу да остваре перфектан скор, у мечу против Борца у "Пиониру". То ће уједно бити и последњи тест Томићевог тима уочи плеј-офа, који ће почети у недељу, 2. јуна.

Још једна утакмица у мање у лиги у којој Црвена звезда и Партизан за озбиљне ривале имају само своју сопствену мотивацију. Црвено-бели су свој посао у претпоследњој рунди отаљали у дворани Мега фацторyпротив недораслог ОКК Београда - 93:78 (17:27, 20:24, 18:25, 23:17), потврдиши на тај начин прво место у групи А. Ако је по том питању нешто и било под упитником.

Клонфери ниједног момента нису успели да запрете чети Милана Томића. Иако су највише времена на паркету проводли Звездини другопозивци попут Душана Ристића, Алексе Раданова или Немање Ненадића, сигурна, убедљива предност гостију није долазила у питање. Већ после прве деонице регионални шампион стекао је десет поена вишка (27:17), да би у других десет минута још мало подигао ту разлику, али уз значајно јачи отпор ОКК Београда. 

Црвено-бели су други део започели као да је 0:0 и убрзо отишли на преко 20 разлике. Све после тога свело се на просто одрађивање посла...

Занимљиво да је Звезда имала чак 26 изгубљених лопти - то ће Томић сасвим сигурно замерити својим момцима - али зато је шут, пре свега за два, ишао перфектно. На крају чак 81 одсто (22/27). Имали су црвено-бели и више скокова и асистецнија. У последњих десет минута уследило је разумљиво опуштање, па је ОКК тај део игре до био са 23:17 и тако ублажио пораз.   

Милан Томић трудио се да што равномерније распореди минутажу. Четворица играча имала су двоцифрен учинак: Мајкл Оџо (14), Немања Ненадић (13), Огњен Добрић (12) и Мухамед Фаје (11). Ненадић је на све сакупио и осам асистенција. На другој страни далеко најбољи био је Ђорђе Симеуновић са 24 коша. Једини двоцифрени уз њега Новак Мусић са 14. 

Након утакмице, Звездин тренер рекао је да је његов тим одиграо "солидан" меч и да разуме пад у игри својих играча након стечене максималне предности.

"Контролисали смо меч 40 минута, то показује и резултат. Могу да схватим и своје играче, да је у трећој четвртини било 23 разлике, па смо четврту четвртину изгубили. Могу да разумем да не могу увек да имају мотива, да са 23 разлике иду на 35, 40. Одиграли смо солидну утакмицу, једино могу да замерим 26 грешака против ОКК Београда, то је недопустиво. Поправићемо то, верујем у своје играче, пред нама је последње коло и меч против Борца, када би требало да се спремимо за плеј-оф", изјавио је Милан Томић.

ОКК: Н. Танасковић 5, Симеуновић 24 (6 ас), Мусић 14 (6 изг), Церовина 3, Станић 9, Вићентић, Мушиди 7, Исламовић, Ланговић 6, Вујић 7, Маран, Ратковица 3.

ЗВЕЗДА: Оџо 14, Лазић 8, Давидовац 8 (5 ас), Раданов 7, Фаје 11, Ненадић 13 (8 ас, 6 изг), Симанић 3, Кешељ 5, Добрић 12, Берон 8, Ристић 4.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар