Rutinskih 9-0 Crvene zvezde!

Ekipa Milana Tomića bez problema pobedila OKK Beograd, u pretposlednjem kolu Superlige.  Još jedna manje. . .  Zvezda s pola gasa slavila protiv OKK Beograda (93:78), kraj ligaškog dela domaćeg šampionata konačno na vidiku. . .

Košarka 26.05.2019 | 00:03
Rutinskih 9-0 Crvene zvezde!
Crvenu zvezdu mts još 40 minuta košarke deli od perfektnog skora uoči plej-ofa za domaću titulu.

Ove subote, u pretposlednjem kolu, branilac trofeja bez trzavica je ostvario trijumf na Voždovcu, u utakmici koju je Milan Tomić iskoristio da pruži šansu svim igračima.

OKK Beograd - Crvena zvezda mts 78:93 (17:27, 20:24, 18:25, 23:17)

Aleksa Radanov (na slici) proveo je najviše vremena na terenu među crveno-belima i za 26 i po minuta doprineo trijumfu sa sedam poena i četiri skoka, uz četiri izgubljene lopte. Tomić mu je nedavno poslao poruku da mora da se potpuno fokusira na rad i košarku, pa ga je u meču protiv "klonfera" uvrstio u startnu petorku.

Kraj Radanova, starteri su bili i najefikasniji igrač šampiona, centar Majkl Odžo (14 poena) i zapaženi krilni centar Mohamed Faje (11p, 6 skokova). Njih dvojica su zajedno sa Ognjenom Dobrićem (12 p) i ostatkom tima stvorili veliku razliku, koja je u 28. minutu iznosila dotad najvećih "plus 23" (70:47).

Zvezda je u hali "Mega Factory" nastupila bez Filipa Čovića i Kejsija Riversa.

Tomić je u poslednjem kvartalu izveo na teren igrače sa klupe, među kojima je Nemanja Nenadić završio meč sa 13 poena, osam asistencija, ali i sa šest izgubljenih lopti, koje je Zvezda nizala u većem delu meča, sve do konačnog zbira od čak 26 ispuštenih poseda.

Ipak, taj minus u igri favorita nije ni na trenutak dovelo u pitanje njegov trijumf. Kapiten OKK Beograda Đorđe Simeunović postigao je 24 poena uz šest asistencija, ali osim njega i Novaka Musića (14 p), domaćin nije ni izbliza imao priliku da učini utakmicu ravnopravnom, a rezultat "otvorenim".

Crveno-beli će u sredu imati šansu da ostvare perfektan skor, u meču protiv Borca u "Pioniru". To će ujedno biti i poslednji test Tomićevog tima uoči plej-ofa, koji će početi u nedelju, 2. juna.

Još jedna utakmica u manje u ligi u kojoj Crvena zvezda i Partizan za ozbiljne rivale imaju samo svoju sopstvenu motivaciju. Crveno-beli su svoj posao u pretposlednjoj rundi otaljali u dvorani Mega factoryprotiv nedoraslog OKK Beograda - 93:78 (17:27, 20:24, 18:25, 23:17), potvrdiši na taj način prvo mesto u grupi A. Ako je po tom pitanju nešto i bilo pod upitnikom.

Klonferi nijednog momenta nisu uspeli da zaprete četi Milana Tomića. Iako su najviše vremena na parketu provodli Zvezdini drugopozivci poput Dušana Ristića, Alekse Radanova ili Nemanje Nenadića, sigurna, ubedljiva prednost gostiju nije dolazila u pitanje. Već posle prve deonice regionalni šampion stekao je deset poena viška (27:17), da bi u drugih deset minuta još malo podigao tu razliku, ali uz značajno jači otpor OKK Beograda. 

Crveno-beli su drugi deo započeli kao da je 0:0 i ubrzo otišli na preko 20 razlike. Sve posle toga svelo se na prosto odrađivanje posla...

Zanimljivo da je Zvezda imala čak 26 izgubljenih lopti - to će Tomić sasvim sigurno zameriti svojim momcima - ali zato je šut, pre svega za dva, išao perfektno. Na kraju čak 81 odsto (22/27). Imali su crveno-beli i više skokova i asistecnija. U poslednjih deset minuta usledilo je razumljivo opuštanje, pa je OKK taj deo igre do bio sa 23:17 i tako ublažio poraz.   

Milan Tomić trudio se da što ravnomernije rasporedi minutažu. Četvorica igrača imala su dvocifren učinak: Majkl Odžo (14), Nemanja Nenadić (13), Ognjen Dobrić (12) i Muhamed Faje (11). Nenadić je na sve sakupio i osam asistencija. Na drugoj strani daleko najbolji bio je Đorđe Simeunović sa 24 koša. Jedini dvocifreni uz njega Novak Musić sa 14. 

Nakon utakmice, Zvezdin trener rekao je da je njegov tim odigrao "solidan" meč i da razume pad u igri svojih igrača nakon stečene maksimalne prednosti.

"Kontrolisali smo meč 40 minuta, to pokazuje i rezultat. Mogu da shvatim i svoje igrače, da je u trećoj četvrtini bilo 23 razlike, pa smo četvrtu četvrtinu izgubili. Mogu da razumem da ne mogu uvek da imaju motiva, da sa 23 razlike idu na 35, 40. Odigrali smo solidnu utakmicu, jedino mogu da zamerim 26 grešaka protiv OKK Beograda, to je nedopustivo. Popravićemo to, verujem u svoje igrače, pred nama je poslednje kolo i meč protiv Borca, kada bi trebalo da se spremimo za plej-of", izjavio je Milan Tomić.

OKK: N. Tanasković 5, Simeunović 24 (6 as), Musić 14 (6 izg), Cerovina 3, Stanić 9, Vićentić, Mušidi 7, Islamović, Langović 6, Vujić 7, Maran, Ratkovica 3.

ZVEZDA: Odžo 14, Lazić 8, Davidovac 8 (5 as), Radanov 7, Faje 11, Nenadić 13 (8 as, 6 izg), Simanić 3, Kešelj 5, Dobrić 12, Beron 8, Ristić 4.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar