Василије Мицић до 2021. у Ефесу!

Српски репрезентативац продужио уговор са вицешампионом Европе на још две године.  Потврђено: Мицић две године Ефесов! Српски плејмејкер остаје на месту великог успона.

Кошарка 26.05.2019 | 13:22
Василије Мицић до 2021. у Ефесу!
Василије Мицић и Анадолу Ефес постигли су договор у априлу о продужетку сарадње, а у суботу га је обнародовао вицешампион Европе. 

Анадолу Ефес, који је прошлог викенда доживео пораз у финалу Евролиге од ЦСКА, најавио је да ц́е Мициц́ остати у тиму са Босфора до 2021, јавио је "Еурохоопс".

Ефес је одмах после Фајнал фора у Виторији кренуо у офанзиву како би осигурао потписе својих најбољих играча, међу којима је свакако и српски плејмејкер. 

С обзиром на то да је Мицић имао једну од најбољих сезона у каријери и да је фантастичним партијама у европској елити скрену пажњу других богатих клубова, Анадолу Ефес је решио да управо са Србином прво заврши посао и договори се око наставка сарадње.

Причало се да је Мицић и међу првима на листи жеља Реал Мадрида, али је он одлучио да остане у Истанбулу. Детаљи око договора још нису озваничени, али се претпоставља да ће у новом уговору постојати НБА клаузулу у случају да га Филаделфија позове.

Мицић је 2014. изабран о стране "сиксерса" као 52. пик у другој рунди драфта.

Анадолу Ефес је и званично објавио. Василије Мицић је потписао двогодишњи уговор са клубом у којем је играчки експлодирао у прошлој сезони.

Мицић иза себе има најбољу сезону у каријери, на 37 утакмица у Евролиги бележио је 12,4 поена, 2,2 скокоа и 5,5 асистенција. Сличан просек имао је и у турском првенству (12 поена, 2,6 скокова, 6,5 асистенција).

Велики успон српског играча започео је у Жалгирису, где је изузетно напредовао под диригентсном палицом Шарунаса Јасикевичијуса. Ипак, на виши степен у каријери попео се у Истанбулу код Ергина Атамана, чији му је стил игре очигледно у потпуности одговарао.

Награда за све урађено у овој сезони могла би да стигне у септембру ове године на Мундобаскету у Кини, где Орлови одлазе са високим амбицијама.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар