Vasilije Micić do 2021. u Efesu!

Srpski reprezentativac produžio ugovor sa vicešampionom Evrope na još dve godine.  Potvrđeno: Micić dve godine Efesov! Srpski plejmejker ostaje na mestu velikog uspona.

Košarka 26.05.2019 | 13:22
Vasilije Micić do 2021. u Efesu!
Vasilije Micić i Anadolu Efes postigli su dogovor u aprilu o produžetku saradnje, a u subotu ga je obnarodovao vicešampion Evrope. 

Anadolu Efes, koji je prošlog vikenda doživeo poraz u finalu Evrolige od CSKA, najavio je da će Micić ostati u timu sa Bosfora do 2021, javio je "Eurohoops".

Efes je odmah posle Fajnal fora u Vitoriji krenuo u ofanzivu kako bi osigurao potpise svojih najboljih igrača, među kojima je svakako i srpski plejmejker. 

S obzirom na to da je Micić imao jednu od najboljih sezona u karijeri i da je fantastičnim partijama u evropskoj eliti skrenu pažnju drugih bogatih klubova, Anadolu Efes je rešio da upravo sa Srbinom prvo završi posao i dogovori se oko nastavka saradnje.

Pričalo se da je Micić i među prvima na listi želja Real Madrida, ali je on odlučio da ostane u Istanbulu. Detalji oko dogovora još nisu ozvaničeni, ali se pretpostavlja da će u novom ugovoru postojati NBA klauzulu u slučaju da ga Filadelfija pozove.

Micić je 2014. izabran o strane "siksersa" kao 52. pik u drugoj rundi drafta.

Anadolu Efes je i zvanično objavio. Vasilije Micić je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom u kojem je igrački eksplodirao u prošloj sezoni.

Micić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, na 37 utakmica u Evroligi beležio je 12,4 poena, 2,2 skokoa i 5,5 asistencija. Sličan prosek imao je i u turskom prvenstvu (12 poena, 2,6 skokova, 6,5 asistencija).

Veliki uspon srpskog igrača započeo je u Žalgirisu, gde je izuzetno napredovao pod dirigentsnom palicom Šarunasa Jasikevičijusa. Ipak, na viši stepen u karijeri popeo se u Istanbulu kod Ergina Atamana, čiji mu je stil igre očigledno u potpunosti odgovarao.

Nagrada za sve urađeno u ovoj sezoni mogla bi da stigne u septembru ove godine na Mundobasketu u Kini, gde Orlovi odlaze sa visokim ambicijama.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar