Приморска је шампион Словеније!

Први пут у историји!

Кошарка 24.05.2019 | 21:28
Приморска је шампион Словеније!
Каква сезона за Сикст Приморску која је вечерас победом над Олимпијом од 68:63 изборила прву титулу првака Словеније у историји славивши на Змајчекима 3:0 у серији! Имала је Приморска меч-лопту на домаћем паркету и успешно је одрадила посао.

Иначе, ово је четврта титула Приморске ове сезоне после Суперкупа Словеније, потом и Купа, те освајања АБА 2 лиге. Историјска сезона Приморске коју ћемо гледати следеће сезоне у АБА лиги.

Тим из Копра је предводио Марјан Чакарун који је дао 16 поена и имао је 11 скокова па је тако био најбољи играч у последњем дуелу. Код Олимпије је добар био Роко Баџим са 16 поена, шест скокова и шест асистенција.

Приморска је тако постала пети тим који је у историји Словеније освајао титулу првака. Велики успех за овај клуб који је на прави начин крунисао сезону тако што је пометлао у финалу са 3:0 екипу која је 17 пута била првак државе.

Ово је Приморској била 23. везана победа. Четири трофеја. Последњи пораз почетком марта, свака част. А Олимпија је ове сезоне имала ужасну сезону и следеће сезоне ће се по свему судећи такмичити у АБА 2 лиги.

СЛОВЕНИЈА 1 - ПЛЕЈ-ОФ, ФИНАЛЕ

Петак

Приморска - Олимпија Љубљана 68:63 /у серији 3:0/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар