Primorska je šampion Slovenije!

Prvi put u istoriji!

Košarka 24.05.2019 | 21:28
Primorska je šampion Slovenije!
Kakva sezona za Sikst Primorsku koja je večeras pobedom nad Olimpijom od 68:63 izborila prvu titulu prvaka Slovenije u istoriji slavivši na Zmajčekima 3:0 u seriji! Imala je Primorska meč-loptu na domaćem parketu i uspešno je odradila posao.

Inače, ovo je četvrta titula Primorske ove sezone posle Superkupa Slovenije, potom i Kupa, te osvajanja ABA 2 lige. Istorijska sezona Primorske koju ćemo gledati sledeće sezone u ABA ligi.

Tim iz Kopra je predvodio Marjan Čakarun koji je dao 16 poena i imao je 11 skokova pa je tako bio najbolji igrač u poslednjem duelu. Kod Olimpije je dobar bio Roko Badžim sa 16 poena, šest skokova i šest asistencija.

Primorska je tako postala peti tim koji je u istoriji Slovenije osvajao titulu prvaka. Veliki uspeh za ovaj klub koji je na pravi način krunisao sezonu tako što je pometlao u finalu sa 3:0 ekipu koja je 17 puta bila prvak države.

Ovo je Primorskoj bila 23. vezana pobeda. Četiri trofeja. Poslednji poraz početkom marta, svaka čast. A Olimpija je ove sezone imala užasnu sezonu i sledeće sezone će se po svemu sudeći takmičiti u ABA 2 ligi.

SLOVENIJA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Petak

Primorska - Olimpija Ljubljana 68:63 /u seriji 3:0/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar