Најуспјешнија свих времена напушта Хрватску?!

Хрватска бацачица диска Сандра Перковић, једна од најбољих европских атлетичарки свих времена, шокирала је јавност изјавом да би могла да настави каријеру у иностранству или да је заврши пре времена.

Остали спортови 24.05.2019 | 22:45
Најуспјешнија свих времена напушта Хрватску?!
Сандра Перковић, освајачица по две златне олимпијске и светске медаље у бацању диска, рекордерка са пет најсјајних одличја у низу на европским шампионатима, и шестострука шампионка Дијамнтске лиге, најавила је да размишља да напусти Хрватску или превремено оконча сјајну каријеру.

Хрватска атлетичарка, тренутно актуелна европска, светска и олимпијска шампионка, рекла је да је њен дугогодишњи тренер Едис Елкасевић добио понуду из иностранства, коју ће највероватније прихватити јер у домовини прима плату од 540 евра, па је под великим знаком питања наставак њене каријере.

"Следеће године су Олимпијске игре у Токију, а цео мој свет је окренут том догађају. Постоји могућност да одем за њим, а то не би било добро ни за мене ни за Хрватску",рекла је новинарима у Загребу Сандра Перковић, не желевши да открије која би земља могла да буде њена нова дестинација.

Она је навела да се налази у веома незгодној ситуацији, јер постоји могућност да њеном тренеру на новом месту поставе услов да је више не тренира.

"Можда ћу изгубити мотивацију, можда ћу и завршити каријеру. Можда ће ме тренирати неки полупроизвод од тренера, па ћу бацати тих 60 метара и онда ћемо се лагати да је то све супер, након свих мојих спортских резултата... Имам можда још десет година, али можда ми пукне филм и следеће године одустанем. Шта би ми фалило да родим децу и одем негде да живим на мору? Пробудим се ујутро и садим цвеће, уместо да кумим, молим, смрзавам се, вриштим... Зашто? Због чега? Да ми неко каже 'браво, свака част?' Ја волим овај спорт, дајем све од себе, али превише је то година, превише притиска. Људи не схватају колико је то циклуса, колико је то свакодневног тренирања", у даху је поручила најуспешнија хрватска спортискиња.

Перковићева је додала да њен апел упућен свим надлежним спортским институцијама у земљи, и то не "само због ње, већ и због других хрватских спортиста".

"Ми као спортисти имамо животни век. Ми се сад искоришћавамо. Ако сад не дамо све од себе, кад ћемо?", запитала се Сандра Перковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар