Najuspješnija svih vremena napušta Hrvatsku?!

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković, jedna od najboljih evropskih atletičarki svih vremena, šokirala je javnost izjavom da bi mogla da nastavi karijeru u inostranstvu ili da je završi pre vremena.

Ostali sportovi 24.05.2019 | 22:45
Najuspješnija svih vremena napušta Hrvatsku?!
Sandra Perković, osvajačica po dve zlatne olimpijske i svetske medalje u bacanju diska, rekorderka sa pet najsjajnih odličja u nizu na evropskim šampionatima, i šestostruka šampionka Dijamntske lige, najavila je da razmišlja da napusti Hrvatsku ili prevremeno okonča sjajnu karijeru.

Hrvatska atletičarka, trenutno aktuelna evropska, svetska i olimpijska šampionka, rekla je da je njen dugogodišnji trener Edis Elkasević dobio ponudu iz inostranstva, koju će najverovatnije prihvatiti jer u domovini prima platu od 540 evra, pa je pod velikim znakom pitanja nastavak njene karijere.

"Sledeće godine su Olimpijske igre u Tokiju, a ceo moj svet je okrenut tom događaju. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro ni za mene ni za Hrvatsku",rekla je novinarima u Zagrebu Sandra Perković, ne želevši da otkrije koja bi zemlja mogla da bude njena nova destinacija.

Ona je navela da se nalazi u veoma nezgodnoj situaciji, jer postoji mogućnost da njenom treneru na novom mestu postave uslov da je više ne trenira.

"Možda ću izgubiti motivaciju, možda ću i završiti karijeru. Možda će me trenirati neki poluproizvod od trenera, pa ću bacati tih 60 metara i onda ćemo se lagati da je to sve super, nakon svih mojih sportskih rezultata... Imam možda još deset godina, ali možda mi pukne film i sledeće godine odustanem. Šta bi mi falilo da rodim decu i odem negde da živim na moru? Probudim se ujutro i sadim cveće, umesto da kumim, molim, smrzavam se, vrištim... Zašto? Zbog čega? Da mi neko kaže 'bravo, svaka čast?' Ja volim ovaj sport, dajem sve od sebe, ali previše je to godina, previše pritiska. Ljudi ne shvataju koliko je to ciklusa, koliko je to svakodnevnog treniranja", u dahu je poručila najuspešnija hrvatska sportiskinja.

Perkovićeva je dodala da njen apel upućen svim nadležnim sportskim institucijama u zemlji, i to ne "samo zbog nje, već i zbog drugih hrvatskih sportista".

"Mi kao sportisti imamo životni vek. Mi se sad iskorišćavamo. Ako sad ne damo sve od sebe, kad ćemo?", zapitala se Sandra Perković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar