Кирјос се повукао са Ролан Гароса!

Аустралијанац, Ник Кирјос, повукао се са трећег Гренд слема сезоне Ролан Гароса.  Е мој Ниче. . . Кирјос одустао од Ролан Гароса.  Аустралијанац се повукао због наводне болести, шансу можда добије Троицки! Кирјос одустао од Париза: "Ролан Гарос је ср*ње"! Аустралијанац је пријавио организаторима да је болестан и да због тога не може да учествује на гренд слему.

Тенис 24.05.2019 | 21:06
Кирјос се повукао са Ролан Гароса!
Кирјос је изјавио да је Ролан Гарос "апсолутно сра*е" након што није постављен за носиоца у Паризу.

Њему је АТП одузео 45 поена због ексцеса на Мастерсу у Риму.

Као званичан разлог повлачења са РГ Кирјос је навео болест.

Кирјос је у Паризу требало да игра са Камероном Норијем у првом колу, а да се нешто дешава било је јасно још у четвртак када је на дан жреба РГ он тренирао са Ендијем Маријем на вимблдонској трави.

Контроверзни аустралијски тенисер Ник Кирјос ове сезоне више неће играти на шљаци.

Кирјос је одлучио да одустане од Ролан Гароса, другог гренд слема у календару, како је званично саопштено због болести, док је његов агент казао да се од почетка недеље осећао лоше и због тога су одлучили да је најбоље да не учествује на турниру у Паризу.

Занимљиво је да је Аустралијанац пре неколико дана на Инстаграму тренирао у Вимблдону са Ендијем Марејем и том приликом је "опљувао" Ролан Гарос.

"Чињеница да сам тренутно овде и да за пар дана морам у Париз... Ролан Гарос је ср*ње у односу на ово место. Ср*ње. Решите се шљаке, ко воли шљаку?", била је порука Ника Кирјоса који никада није прошао даље од треће рунде на "земљаном" гренд слему.

Енфант террибле светског тениса, Ник Кирјос одустао је од овогодишњег издања Ролан Гарос који почиње у недељу. Као незваничан разлог наведена је болест, али можда иза ове одлуке стоји нешто сасма друго.

Наиме, млади и мушичави Аустралијанац има све већих проблема у комуникацији са колегама и навијачима, те често прави велике и скупе грешке које га стављају под лупу јавности. Тако је недавно у једном интервјуу говорио са доста непоштовања према Новаку Ђоковићу и Рафелу Надалу из непознатих разлога, да би убрзо потом и буквално изгубио главу против Дениса Шаповалова на мастерсу у Риму, бацио столицу на терен незадовољан одлукама судије и понашањем навијача, након чега је дисквалификован оставши без освојених поена у Вечном граду.

Ипак, евентуални прикривени разлог би могао да буде и његов недавни испад на Инстаграму када је у директном преносу из Лондона, док је ишао на тренинг са Ендијем Маријем рекао да је у односу на Вимблдон Ролан Гарос обично с...ње. То је сигурно увредило многе Французе и Парижане, те му тамошња, иначе ретко некултурна публика сигурно не би опростила. И верујемо да им је сада баш криво што га неће бити на другог гренд слему сезоне.

Његовим одустајање отвара се једно место у главном жребу за срећног губитника из последњег, трећег кола квалификација, што би могао да буде и Виктор Троицки пошто је доживео данас пораз у Паризу на "последњој станици". Противника чека Британац Камерон Нори.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар