Kirjos se povukao sa Rolan Garosa!

Australijanac, Nik Kirjos, povukao se sa trećeg Grend slema sezone Rolan Garosa.  E moj Niče. . . Kirjos odustao od Rolan Garosa.  Australijanac se povukao zbog navodne bolesti, šansu možda dobije Troicki! Kirjos odustao od Pariza: "Rolan Garos je sr*nje"! Australijanac je prijavio organizatorima da je bolestan i da zbog toga ne može da učestvuje na grend slemu.

Tenis 24.05.2019 | 21:06
Kirjos se povukao sa Rolan Garosa!
Kirjos je izjavio da je Rolan Garos "apsolutno sra*e" nakon što nije postavljen za nosioca u Parizu.

Njemu je ATP oduzeo 45 poena zbog ekscesa na Mastersu u Rimu.

Kao zvaničan razlog povlačenja sa RG Kirjos je naveo bolest.

Kirjos je u Parizu trebalo da igra sa Kameronom Norijem u prvom kolu, a da se nešto dešava bilo je jasno još u četvrtak kada je na dan žreba RG on trenirao sa Endijem Marijem na vimbldonskoj travi.

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos ove sezone više neće igrati na šljaci.

Kirjos je odlučio da odustane od Rolan Garosa, drugog grend slema u kalendaru, kako je zvanično saopšteno zbog bolesti, dok je njegov agent kazao da se od početka nedelje osećao loše i zbog toga su odlučili da je najbolje da ne učestvuje na turniru u Parizu.

Zanimljivo je da je Australijanac pre nekoliko dana na Instagramu trenirao u Vimbldonu sa Endijem Marejem i tom prilikom je "opljuvao" Rolan Garos.

"Činjenica da sam trenutno ovde i da za par dana moram u Pariz... Rolan Garos je sr*nje u odnosu na ovo mesto. Sr*nje. Rešite se šljake, ko voli šljaku?", bila je poruka Nika Kirjosa koji nikada nije prošao dalje od treće runde na "zemljanom" grend slemu.

Enfant terrible svetskog tenisa, Nik Kirjos odustao je od ovogodišnjeg izdanja Rolan Garos koji počinje u nedelju. Kao nezvaničan razlog navedena je bolest, ali možda iza ove odluke stoji nešto sasma drugo.

Naime, mladi i mušičavi Australijanac ima sve većih problema u komunikaciji sa kolegama i navijačima, te često pravi velike i skupe greške koje ga stavljaju pod lupu javnosti. Tako je nedavno u jednom intervjuu govorio sa dosta nepoštovanja prema Novaku Đokoviću i Rafelu Nadalu iz nepoznatih razloga, da bi ubrzo potom i bukvalno izgubio glavu protiv Denisa Šapovalova na mastersu u Rimu, bacio stolicu na teren nezadovoljan odlukama sudije i ponašanjem navijača, nakon čega je diskvalifikovan ostavši bez osvojenih poena u Večnom gradu.

Ipak, eventualni prikriveni razlog bi mogao da bude i njegov nedavni ispad na Instagramu kada je u direktnom prenosu iz Londona, dok je išao na trening sa Endijem Marijem rekao da je u odnosu na Vimbldon Rolan Garos obično s...nje. To je sigurno uvredilo mnoge Francuze i Parižane, te mu tamošnja, inače retko nekulturna publika sigurno ne bi oprostila. I verujemo da im je sada baš krivo što ga neće biti na drugog grend slemu sezone.

Njegovim odustajanje otvara se jedno mesto u glavnom žrebu za srećnog gubitnika iz poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija, što bi mogao da bude i Viktor Troicki pošto je doživeo danas poraz u Parizu na "poslednjoj stanici". Protivnika čeka Britanac Kameron Nori.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar