Афера "Ибица" на правном терену

Послије политичког потреса, “афера Ибица” премјестила се и на правни терен, тако што је њен главни актер, доскорашњи аустријски вицеканцелар и лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц Кристијан Штрахе, поднио државном тужилаштву у Бечу кривичну пријаву против три особе у вези те афере.

Свијет 24.05.2019 | 14:43
Афера "Ибица" на правном терену
Штрахе је казао да је поднио пријаву против три особе за које сматра да су могући саучесници у настајању видео материјала.

Не искључује могућност да су у настајању видео материјала учествовале и друге особе и каже да очекује да ће то истрага показати.

Штрахе, везано за изјаве које су довеле до његовог политичког пада, каже да је био актер инсцениране ситуације, у којој је изнео наводно само нека размишљања, што је, каже, било глупо и неприхватљиво. 

Међутим указује да ниједном политичару таква размишљања нису страна у којима размишља о средствима и путу да оствари циљеве своје странке.

Штрахе истиче да, за разлику од тврдњи појединих медија, не постоји даљи компромитујући видео или аудио материјал.

Тврдње да постоје сцене које ме приказују приликом коришћења наркотика и секса су апсурдне, подвукао је он.

Иначе аустријски медији су објавили да иза видео снимака стоје бечки адвокат, један детектив, те и једна Летонка, вјероватно унајмљена из једног ескорт сервиса.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

24.05.2019 12:54

Хоће ли пропасти Милине паре код Штрахеа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Кнезевиц

25.05.2019 05:40

Мени овдје несто није јасно. Миле Додик казе да је снимак монтиран, а Страхе признаје уцесце у разговору.

ОДГОВОРИТЕ