Afera "Ibica" na pravnom terenu

Poslije političkog potresa, “afera Ibica” premjestila se i na pravni teren, tako što je njen glavni akter, doskorašnji austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe, podnio državnom tužilaštvu u Beču krivičnu prijavu protiv tri osobe u vezi te afere.

Svijet 24.05.2019 | 14:43
Afera "Ibica" na pravnom terenu
Štrahe je kazao da je podnio prijavu protiv tri osobe za koje smatra da su mogući saučesnici u nastajanju video materijala.

Ne isključuje mogućnost da su u nastajanju video materijala učestvovale i druge osobe i kaže da očekuje da će to istraga pokazati.

Štrahe, vezano za izjave koje su dovele do njegovog političkog pada, kaže da je bio akter inscenirane situacije, u kojoj je izneo navodno samo neka razmišljanja, što je, kaže, bilo glupo i neprihvatljivo. 

Međutim ukazuje da nijednom političaru takva razmišljanja nisu strana u kojima razmišlja o sredstvima i putu da ostvari ciljeve svoje stranke.

Štrahe ističe da, za razliku od tvrdnji pojedinih medija, ne postoji dalji kompromitujući video ili audio materijal.

Tvrdnje da postoje scene koje me prikazuju prilikom korišćenja narkotika i seksa su apsurdne, podvukao je on.

Inače austrijski mediji su objavili da iza video snimaka stoje bečki advokat, jedan detektiv, te i jedna Letonka, vjerovatno unajmljena iz jednog eskort servisa.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PRIJEDORČANIN

24.05.2019 12:54

Hoće li propasti Miline pare kod Štrahea???

ODGOVORITE
Name

Slobodan Knezevic

25.05.2019 05:40

Meni ovdje nesto nije jasno. Mile Dodik kaze da je snimak montiran, a Strahe priznaje ucesce u razgovoru.

ODGOVORITE