Пребацивали из Србије мигранте

Припадници Јединице граничне полиције Бијељина данас су лишили слободе двојицу држављана Босне и Херцеговине због постојања основа сумње да су покушали прокријумчарити девет илегалних миграната из Републике Србије у БиХ.

Босна и Херцеговина 24.05.2019 | 13:19
Пребацивали из Србије мигранте
Илегални мигранти кријумчарени су чамцем, преко ријеке Дрине, а примијетивши припаднике Граничне полиције БиХ, једно НН лице удаљило се у правцу Србије, док су поменути бх. држављани ухваћени на територији БиХ.

Ради се о М.П. (1975.) и М.С. (1995.).

О дешавању је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, који је наложио да се средства извршења кривичног дјела привремено одузму те достави извјештај о почињеном кривичном дјелу „кријумчарење људи“.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору с нашим службеницима изјавили су да долазе из Пакистана и Бангладеша.

Такође, о дешавању су обавијештени и службеници Станице граничне полиције Трбушница Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у циљу проналаска лица које је побјегло на територији Србије.

У току је даљни рад на овом случају, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Бх. држављанин лишен слободе на прелазу Рача

Такође, у саопштењу се наводи да су службеници ЈГП-а Бијељина јуче лишили слободе С.Ч. (1968.), након што је утврђено да је за њим Полицијска станица Бијељина расписала потрагу због кривичног дјела „крађа електричне енергије или природног гаса“.

Држављанин Србије контролисан је на уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Рача и предат службеницима Полицијске станице Бијељина.

БН ТВ







Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маки

25.05.2019 07:02

Оце ли се икад ријесит слуцај ових миграната? Или они њих намјеравају дрзат у насим дрзавама????

ОДГОВОРИТЕ