Prebacivali iz Srbije migrante

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina danas su lišili slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

Bosna i Hercegovina 24.05.2019 | 13:19
Prebacivali iz Srbije migrante
Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedno NN lice udaljilo se u pravcu Srbije, dok su pomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH.

Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.).

O dešavanju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

Takođe, o dešavanju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska lica koje je pobjeglo na teritoriji Srbije.

U toku je daljni rad na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Bh. državljanin lišen slobode na prelazu Rača

Takođe, u saopštenju se navodi da su službenici JGP-a Bijeljina juče lišili slobode S.Č. (1968.), nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa električne energije ili prirodnog gasa“.

Državljanin Srbije kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Bijeljina.

BN TV







Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Maki

25.05.2019 07:02

Oce li se ikad rijesit slucaj ovih migranata? Ili oni njih namjeravaju drzat u nasim drzavama????

ODGOVORITE