СЛ је прилика да обезбједимо визу за ОИ!

Златни српски ватерполиста за седам дана знаће да ли каријеру наставља у Русији!

Остали спортови 23.05.2019 | 13:15
СЛ је прилика да обезбједимо визу за ОИ!
Ватерполо репрезентативац Србије, Андрија Прлаиновић, је прве ватерполо замахе започео у Херцег Новом и то у ПВК Јадран. После три године проведене у овом клубу, 2006. године прешао је у ВК Партизан. У Партизану остаје пет година, да би се потом преселио у италијански Про Реко. Затим, се поново враћа у Србију, тачније у Београд. Овога пута, клуб за који игра је ВК Црвена звезда. Након две године се поново сели у Про Реко, а 2016. године одлази на север, у мађарски ватерполо клуб Солнок.

Андрија Прлаиновић је ватерполиста са великим бројем трофеја, како оних које је освојио у дресу репрезентације, тако и оних клупских.

Евролигу је освајао са Партизаном, Про Реком, Црвеном звездом, а Суперкуп Европе са Звездом и Про Реком. У дресу плавих се први пут окитио златном медаљом на јуниорском Европском првенству и то 2004. и 2006. године. Низ освојених трофеја се наставља, па је на Европском првенству 2008.године са репрезентацијом освојио сребро, а на ОИ у Пекингу 2008. и Лондону 2012, бронзу. Коначно је на ОИ 2016. године у Рију пала је и златна медаља за наше Делфине. Не смемо изоставити  злато са Светског првенства 2009. године које је одржано у Риму, затим 2015. у Казању, као ни освојена Европска првенства 2012, 2014. и 2016. године. У 2017. години узео је злато у Светској лиги и бронзу на Светском првенству. Прошле године у витрине је стигла још једна златна медаља са континенталног шампионата из Барселоне. Ипак, 2012. година му је била више него успешна. Проглашен је за најбољег стрелца ОИ и уврштен у идеални тим турнира, а од Олимпијског комитета Србије проглашен је за спортисту године.

За Моззарт Спорт, а пошто је завршио са клупским обавезама, Андрија је пре свега подвукао црту под сезону одиграну за мађарски Солнок.

„Освојили смо треће место у шампионату наших северних суседа и реално могли смо више и боље. Међутим, отишло нам је шест играча, потом смо доживели пар пораза који су нас коштали борбе за највиши пласман. Остали смо без мађарског финала и Фајнал ејта на коме ће се од 6. до 8. јуна у Хановеру борити Про Реко, Бреша, Ференцварош, Југ, Барселонета, Спорт Менаџмент, Олимпијакос и домаћин Хановер“.

Солнок је предводио наш прослављени играч, сад у улози тренера, Живко Гоцић.

„Гоцић је на почетку тренерске каријере. Није му било лако, али је ово велико искуство за Живка. Наша екипа је прилично напредовала током сезоне што је његова заслуга“.

Медији су вас већ преселили из Мађарске у Русију.

„Још ништа није дефинитивно. Верујем да ће се коначан одговор знати за седам дана. Требало би да пређемо у Русију, али да оставимо отворено док се не деси“.

Ново велико такмичење очекује вас наредног месеца, тачније, од 18. до 23. јуна у Београду се одржава Светска лига.

„Моји саиграчи из репрезентације, због обавеза на Фајнал ејту Лиге шампиона, неће имати пуно времена за одмор. Ја ћу имати времена да се одморим и припремим. Наравно, сви се надамо успеху код куће. Улог је велики, прво место обезбеђује пласман на Олимпијске игре наредне године. Надамо се успеху и визи за Јапан“.

Велики број српских спортиста и репрезентативаца по завршетку играчке каријере упловило је у воде бизниса. Многи имају засаде воћа, посветили су се производњи ракија и вина. Ви још нисте окончали играчку каријеру, али имате свој бизнис.

„Да, основао сам компанију Кеел која се бави производњом ватерполо и спортске опреме за тренинг, рекреацију, летовање...То ми је некако било природно, интересантно, познато. Надам се да ћу се по окончању играчке каријере у потпуности посветити овом послу. Већ сад имамо клијенте из целог света, из Европе, Америке, са свих континената... Са фирмом постижемо добре резултате“, закључио је златни ватерполиста Андрија Прлаиновић.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар