SL je prilika da obezbjedimo vizu za OI!

Zlatni srpski vaterpolista za sedam dana znaće da li karijeru nastavlja u Rusiji!

Ostali sportovi 23.05.2019 | 13:15
SL je prilika da obezbjedimo vizu za OI!
Vaterpolo reprezentativac Srbije, Andrija Prlainović, je prve vaterpolo zamahe započeo u Herceg Novom i to u PVK Jadran. Posle tri godine provedene u ovom klubu, 2006. godine prešao je u VK Partizan. U Partizanu ostaje pet godina, da bi se potom preselio u italijanski Pro Reko. Zatim, se ponovo vraća u Srbiju, tačnije u Beograd. Ovoga puta, klub za koji igra je VK Crvena zvezda. Nakon dve godine se ponovo seli u Pro Reko, a 2016. godine odlazi na sever, u mađarski vaterpolo klub Solnok.

Andrija Prlainović je vaterpolista sa velikim brojem trofeja, kako onih koje je osvojio u dresu reprezentacije, tako i onih klupskih.

Evroligu je osvajao sa Partizanom, Pro Rekom, Crvenom zvezdom, a Superkup Evrope sa Zvezdom i Pro Rekom. U dresu plavih se prvi put okitio zlatnom medaljom na juniorskom Evropskom prvenstvu i to 2004. i 2006. godine. Niz osvojenih trofeja se nastavlja, pa je na Evropskom prvenstvu 2008.godine sa reprezentacijom osvojio srebro, a na OI u Pekingu 2008. i Londonu 2012, bronzu. Konačno je na OI 2016. godine u Riju pala je i zlatna medalja za naše Delfine. Ne smemo izostaviti  zlato sa Svetskog prvenstva 2009. godine koje je održano u Rimu, zatim 2015. u Kazanju, kao ni osvojena Evropska prvenstva 2012, 2014. i 2016. godine. U 2017. godini uzeo je zlato u Svetskoj ligi i bronzu na Svetskom prvenstvu. Prošle godine u vitrine je stigla još jedna zlatna medalja sa kontinentalnog šampionata iz Barselone. Ipak, 2012. godina mu je bila više nego uspešna. Proglašen je za najboljeg strelca OI i uvršten u idealni tim turnira, a od Olimpijskog komiteta Srbije proglašen je za sportistu godine.

Za Mozzart Sport, a pošto je završio sa klupskim obavezama, Andrija je pre svega podvukao crtu pod sezonu odigranu za mađarski Solnok.

„Osvojili smo treće mesto u šampionatu naših severnih suseda i realno mogli smo više i bolje. Međutim, otišlo nam je šest igrača, potom smo doživeli par poraza koji su nas koštali borbe za najviši plasman. Ostali smo bez mađarskog finala i Fajnal ejta na kome će se od 6. do 8. juna u Hanoveru boriti Pro Reko, Breša, Ferencvaroš, Jug, Barseloneta, Sport Menadžment, Olimpijakos i domaćin Hanover“.

Solnok je predvodio naš proslavljeni igrač, sad u ulozi trenera, Živko Gocić.

„Gocić je na početku trenerske karijere. Nije mu bilo lako, ali je ovo veliko iskustvo za Živka. Naša ekipa je prilično napredovala tokom sezone što je njegova zasluga“.

Mediji su vas već preselili iz Mađarske u Rusiju.

„Još ništa nije definitivno. Verujem da će se konačan odgovor znati za sedam dana. Trebalo bi da pređemo u Rusiju, ali da ostavimo otvoreno dok se ne desi“.

Novo veliko takmičenje očekuje vas narednog meseca, tačnije, od 18. do 23. juna u Beogradu se održava Svetska liga.

„Moji saigrači iz reprezentacije, zbog obaveza na Fajnal ejtu Lige šampiona, neće imati puno vremena za odmor. Ja ću imati vremena da se odmorim i pripremim. Naravno, svi se nadamo uspehu kod kuće. Ulog je veliki, prvo mesto obezbeđuje plasman na Olimpijske igre naredne godine. Nadamo se uspehu i vizi za Japan“.

Veliki broj srpskih sportista i reprezentativaca po završetku igračke karijere uplovilo je u vode biznisa. Mnogi imaju zasade voća, posvetili su se proizvodnji rakija i vina. Vi još niste okončali igračku karijeru, ali imate svoj biznis.

„Da, osnovao sam kompaniju Keel koja se bavi proizvodnjom vaterpolo i sportske opreme za trening, rekreaciju, letovanje...To mi je nekako bilo prirodno, interesantno, poznato. Nadam se da ću se po okončanju igračke karijere u potpunosti posvetiti ovom poslu. Već sad imamo klijente iz celog sveta, iz Evrope, Amerike, sa svih kontinenata... Sa firmom postižemo dobre rezultate“, zaključio je zlatni vaterpolista Andrija Prlainović.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar