Ко ће на клупу Јувентуса?

Масимилијано Алегри завршио је своју еру у Јувентусу, који тражи новог стратега који ће покушати да оствари главни циљ – титулу Лиге шампиона.

Фудбал 22.05.2019 | 18:23
Ко ће на клупу Јувентуса?
На основу спекулација италијанских медија, за клупу "Старе даме" су у игри шесторица кандидата.

Прва жеља "бјанко-нера" је менаџер Тотенхема Маурисио Поћетино који је без иједног појачања у последња два прелазна рока довео Спурсе до историјског финала ЛШ.

Поћетино је изузетно цењен у Торину, а недавно је Андреа Пирло изјавио да Аргентинац поседује "ДНК Јувентуса".

Спортски директор Јувеа Фабио Паратричи је наводно већ почео преговоре са представницима Поћетина и људима који би могли наговорити власника Тотенхема Данијела Левија да пусти Аргентинца.

Прва алтернатива је бивши тренер Антонио Конте који је ових дана постао доступан на тржишту јер је добио судски спор са Челсијем који мора да му исплати 10 милиона фунти због отказа почетком протекле сезоне.

Проблем за Јуве је што је Конте главни кандидат за тренера Интера, где га жели бивши спортски директор "Старе даме" Ђузепе Марота, као замену за Лучана Спалетија.

Поједини медији преносе да је Конте већ потписао предуговор са "неразурима".

Осим њих двојице, Јувентусу је интересантан још један бивши тренер, селектор Француске Дидије Дешан, који је предводио клуб 2007. у Серији Б до повратка у Клачо, а прошле године је освојио Светско првенство са "Триколорима".

Одлични резултати са Лациом и освајање Купа су као кандидата за клупу Јувентуса истакли и Симонеа Инзагија, али и стратега Аталанте Ђан Пјера Гасперинија.

Из другог плана "вреба" Маурицио Сари, којем је неизвесна судбина у Челсију упркос пласману у финале Лиге Европе, а који је добро парирао Јувентусу као тренер Наполија прошле сезоне.

Спекулише се чак и о менаџеру Манчестер ситија Пепу Гвардиоли, кога би са Етихада могла да "отера" потенцијална суспензија УЕФА због кршења правила Финансијског фер-плеја.

Италијани су пре неколико дана пренели и да је међу кандидатима за клубу Јувентуса иСиниша Михајловић, који се вратио на велика врата спасавши Болоњу испадања из Серије А сјајним резултатима у последњих десетак кола.

"Звао ме Јувентус, али пре пет година. Наша професија се стално унапређује, тако да сам данас потпуно другачији тренер него тада. Ја сам рођен спреман", прокоментарисао је гласине српски тренер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар