Ko će na klupu Juventusa?

Masimilijano Alegri završio je svoju eru u Juventusu, koji traži novog stratega koji će pokušati da ostvari glavni cilj – titulu Lige šampiona.

Fudbal 22.05.2019 | 18:23
Ko će na klupu Juventusa?
Na osnovu spekulacija italijanskih medija, za klupu "Stare dame" su u igri šestorica kandidata.

Prva želja "bjanko-nera" je menadžer Totenhema Maurisio Poćetino koji je bez ijednog pojačanja u poslednja dva prelazna roka doveo Spurse do istorijskog finala LŠ.

Poćetino je izuzetno cenjen u Torinu, a nedavno je Andrea Pirlo izjavio da Argentinac poseduje "DNK Juventusa".

Sportski direktor Juvea Fabio Paratriči je navodno već počeo pregovore sa predstavnicima Poćetina i ljudima koji bi mogli nagovoriti vlasnika Totenhema Danijela Levija da pusti Argentinca.

Prva alternativa je bivši trener Antonio Konte koji je ovih dana postao dostupan na tržištu jer je dobio sudski spor sa Čelsijem koji mora da mu isplati 10 miliona funti zbog otkaza početkom protekle sezone.

Problem za Juve je što je Konte glavni kandidat za trenera Intera, gde ga želi bivši sportski direktor "Stare dame" Đuzepe Marota, kao zamenu za Lučana Spaletija.

Pojedini mediji prenose da je Konte već potpisao predugovor sa "nerazurima".

Osim njih dvojice, Juventusu je interesantan još jedan bivši trener, selektor Francuske Didije Dešan, koji je predvodio klub 2007. u Seriji B do povratka u Klačo, a prošle godine je osvojio Svetsko prvenstvo sa "Trikolorima".

Odlični rezultati sa Laciom i osvajanje Kupa su kao kandidata za klupu Juventusa istakli i Simonea Inzagija, ali i stratega Atalante Đan Pjera Gasperinija.

Iz drugog plana "vreba" Mauricio Sari, kojem je neizvesna sudbina u Čelsiju uprkos plasmanu u finale Lige Evrope, a koji je dobro parirao Juventusu kao trener Napolija prošle sezone.

Spekuliše se čak i o menadžeru Mančester sitija Pepu Gvardioli, koga bi sa Etihada mogla da "otera" potencijalna suspenzija UEFA zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja.

Italijani su pre nekoliko dana preneli i da je među kandidatima za klubu Juventusa iSiniša Mihajlović, koji se vratio na velika vrata spasavši Bolonju ispadanja iz Serije A sjajnim rezultatima u poslednjih desetak kola.

"Zvao me Juventus, ali pre pet godina. Naša profesija se stalno unapređuje, tako da sam danas potpuno drugačiji trener nego tada. Ja sam rođen spreman", prokomentarisao je glasine srpski trener.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar