Капитени у глас: Живимо за дан...

. . . када ћемо моћи да пошаљемо децу мирно на дерби! Вујадин Савић и Владимир Стојковић се надају лепшим временима на српским стадионима.

Фудбал 22.05.2019 | 16:20
Капитени у глас: Живимо за дан...
Дерби је одавно постао више од игре на терену. Навијачи Црвене звезде и Партизана имају и свој дерби, на трибинама, који се огледа у надгласавању, прављену бољих кореографија, али нажалост, и у употреби пиротехнике, тучама, ломљену столица на противничком стадиону...

Уочи новог окршаја Звезде и Партизана, у финалу Купа Србије на Маракани у четвртак (19.00), капитени оба тима су упитана да ли би смели да сутра пусте своју децу саму на дерби. И њихов одговор, једногласан, требало би да забрине све.

Носилац траке у Партизану када Саша Илић није на терену, Владимир Стојковић, јасно је рекао:

„Сан сваког оца је да пошаље дете на утакмицу без проблема, а не да брине да ли ће се с неким закачити на стадиону“.

Још прецизнији је био Вујадин Савић, вођа тима Црвене звезде.

„Ја сам први који супрузи и деци нећу дозволити да дођу на утакмицу, јер желим да током меча размишљам само о оном на терену. Али, верујем да нас чекају лепша времена, јер је безбедност у последње време побољшана“, истакао је Савић.

Када је терен у питању, Звезда и Партизан ће се сударити у четвртак четврти пут у сезони. Два пута је било нерешено (по 1:1), а последњи пут су славили црвено-бели (2:1).

Ипак, сада је другачији улог у питању. Звезда јури дуплу круну, сан који се чека од 2007.

„Имали смо феноменалну сезону, али наш циљ је да освојимо дуплу круну коју чекамо 12 година. Надам се да ћемо у томе успети“, рекао је Савић.

Партизан игра за спас сезоне. Није га било у Европи ове јесени, из трке за титулу је испао много пре краја. Одбрана трофеја Купа би залечила део рана.

„Ово је једна од најбитнијих утакмица за нас у овој години. Имали смо турбулентан период... Играмо против вечитог ривала који је освојио титулу, на којој му честитам. Биће прави доживљај за гледаоце“, подвукао јеСтојковић.

Многима је упало у око на последњем дербију како је Стојковић „украо страну“ Звезди. Пред почетак меча изабрао је да брани испред југа, иако се зна да црвено-бели воле да почну на обрнутој страни.

„Рекао сам да желим да браним на страни која је била заливана, да будем контра од уобичајеног. Да ми прво нападамо на север, а они на југ. Тако је било и на мом првом дербију. Никаквих провокација није било, нити ће их бити“, истакао је Владимир Стојковић.

Још финале Купа у четвртак и спушта се завеса на дугу фудбалску сезону.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар