Kapiteni u glas: Živimo za dan...

. . . kada ćemo moći da pošaljemo decu mirno na derbi! Vujadin Savić i Vladimir Stojković se nadaju lepšim vremenima na srpskim stadionima.

Fudbal 22.05.2019 | 16:20
Kapiteni u glas: Živimo za dan...
Derbi je odavno postao više od igre na terenu. Navijači Crvene zvezde i Partizana imaju i svoj derbi, na tribinama, koji se ogleda u nadglasavanju, pravljenu boljih koreografija, ali nažalost, i u upotrebi pirotehnike, tučama, lomljenu stolica na protivničkom stadionu...

Uoči novog okršaja Zvezde i Partizana, u finalu Kupa Srbije na Marakani u četvrtak (19.00), kapiteni oba tima su upitana da li bi smeli da sutra puste svoju decu samu na derbi. I njihov odgovor, jednoglasan, trebalo bi da zabrine sve.

Nosilac trake u Partizanu kada Saša Ilić nije na terenu, Vladimir Stojković, jasno je rekao:

„San svakog oca je da pošalje dete na utakmicu bez problema, a ne da brine da li će se s nekim zakačiti na stadionu“.

Još precizniji je bio Vujadin Savić, vođa tima Crvene zvezde.

„Ja sam prvi koji supruzi i deci neću dozvoliti da dođu na utakmicu, jer želim da tokom meča razmišljam samo o onom na terenu. Ali, verujem da nas čekaju lepša vremena, jer je bezbednost u poslednje vreme poboljšana“, istakao je Savić.

Kada je teren u pitanju, Zvezda i Partizan će se sudariti u četvrtak četvrti put u sezoni. Dva puta je bilo nerešeno (po 1:1), a poslednji put su slavili crveno-beli (2:1).

Ipak, sada je drugačiji ulog u pitanju. Zvezda juri duplu krunu, san koji se čeka od 2007.

„Imali smo fenomenalnu sezonu, ali naš cilj je da osvojimo duplu krunu koju čekamo 12 godina. Nadam se da ćemo u tome uspeti“, rekao je Savić.

Partizan igra za spas sezone. Nije ga bilo u Evropi ove jeseni, iz trke za titulu je ispao mnogo pre kraja. Odbrana trofeja Kupa bi zalečila deo rana.

„Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za nas u ovoj godini. Imali smo turbulentan period... Igramo protiv večitog rivala koji je osvojio titulu, na kojoj mu čestitam. Biće pravi doživljaj za gledaoce“, podvukao jeStojković.

Mnogima je upalo u oko na poslednjem derbiju kako je Stojković „ukrao stranu“ Zvezdi. Pred početak meča izabrao je da brani ispred juga, iako se zna da crveno-beli vole da počnu na obrnutoj strani.

„Rekao sam da želim da branim na strani koja je bila zalivana, da budem kontra od uobičajenog. Da mi prvo napadamo na sever, a oni na jug. Tako je bilo i na mom prvom derbiju. Nikakvih provokacija nije bilo, niti će ih biti“, istakao je Vladimir Stojković.

Još finale Kupa u četvrtak i spušta se zavesa na dugu fudbalsku sezonu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar