Артон Зекај одабрао да игра за Косово!

Доскорашњи капитен кадетске селекције Србије мења репрезенатцију.  Бивши капитен кадета Србије хоће да игра за тзв. Косово.  Артон Зекај који је рођен у Суботици, а фудбалски поникао у београдском Партизану, изразио жељу да наступа за репрезентацију такозваног Косова.

Фудбал 22.05.2019 | 15:37
Артон Зекај одабрао да игра за Косово!
Бивши фудбалер Партизана, Артон Зекај, одлучио је да после играња за млађе селекције Србије од сада наступа за репрезентацију тзв. Косова.

Фудбалски савез Косова потврдио је да ће 19-годишњи везиста од следеће недеље имати право да игра за тамошњу селекцију и да је Међународна фудбалска федерација (ФИФА) препознала жељу садашњег члана француског Лила.

Зекај је рођен у Суботици, али је фудбалски стасавао у београдском Партизану. Добрим играма и талентом дошао је чак и до капитенске траке у дресу кадета Србије, али касније престао да добија позиве у национални тим.

После Партизана био је у Бачкој и Сопоту, док је прошле године потписао за Лил и играо за други тим, забележивши један меч и за најјачу екипу.

Сада ће добити позив у младу репрезентацију тзв. Косова и према вестима из Приштине биће у саставу нове селекције на мечевима против Енглеске и Албаније у септембру и октобру.

Артон Зекај мења репрезентативни дрес. Уместо Србије, чији је капитен био у пионираима и кадетима, у будуће ће носити опрему самопрокламоване Републике Косову.

Такав епилог најавио је селектор младе репрезентације Косова, Згијим Сојева, наговестивши да ће талентовани фудбалер Лила бити на располагању већ за наредно окупљање, пред мечеве са Андором и Турском у квалификацијама за предстојеће Првенство Европе.

„ФИФА је тражила од ФС Србије да дозволи Зекају да игра за Косово. Уколико српски Савез не одоговори позитивно до краја седмице, Зекај аутоматски стиче право да игра за Косово“, предочио је Сојева, мада остаје нејасно због чега се Приштина уопште обратила званичницима Светске куће фудбала ако већ има право да сачека да постојећи рок истекне и онда добије играча.

Чак је и на званичном Твитер налогу ФС Косова објављено како „ФС Србије одбија да пусти Зекаја и да је зато под притиском ФИФА“, али да се у Приштини надају да ће се 19-годишњи везиста појавити на наредном окупљању.

Подсетимо, реч је о фудбалеру који је после стажа у Партизану и позајмици ОФК Бачкој, отишао у српсколигаша Сопот, а одатле завршио право у Лилу. Одиграо је само један првенствени меч у Лиги 1, против Дижона, касније добијап шансу у другом тиму француског клуба, а за то време буквално нестао са спискова ФС Србије, иако је био капитен свог годишта.

„Тачно је да сам био капитен, а то зашто ме нема... Не знам стварно шта бих вам одговорио. Био сам на располагању селекторима, али позива није било. Не знам заиста шта се ту десило. Позвао ме је селектор Илија Столица и саопштио да жели да проба неке друге играче за једно репрезентативно окупљање, али да рачуна после тога на мене, међутим, остао сам без позива и на наредним акцијама. Да ли су у питању неке комбинације селектора или неких других људи, то не знам, али на мене се више није рачунало. Имам позив и Косова, тражили су да играм за њих. Играћу за оне који ме више желе. Хтео бих да наставим тамо где сам стао у млађим репрезентативним категоријама, али ако ме не желе, ту не могу ништа да учиним“, рекао је Куриру пред крај 2018. Артон Зекај.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар